Партизан и ЦСКА у финалу Игокеиног турнира :: Semberija INFO ::

 

Партизан и ЦСКА у финалу Игокеиног турнира


БАЊАЛУКА - Кошаркаши Партизана играће финале Игокеиног турнира против ЦСКА.

Утакмица је на распореду сутра од 19 часова на терену Националног тениског центра Републике Српске под ведрим небом док ће остале утакмице за пласман бити одигране у Лакташима.

Београђани су изборили финале у само два дана.

За мање од 24 часа, након побједе против Хапоел Јерусалима, одиграли су другу утакмицу на Игокеином турниру и у њој славили против Турк Телекома резултатом 75:71.

Поново је београдски тим имао велику подршку скоро 5.000 својих навијача у НТЦ РС, мада подршка није била ни упола јака као што је била синоћ у Лакташима.

Била је то тек друга провјера "црно-бијелих" од почетка припрема за нову сезону прије десетак дана.

Прва четвртиа донијела је добру борбу и изједначену игру у уводним минутама да би након егала (13:13) Данило Анђушићдонио предност Београђанима који су серијом 12:2 завршили првих десет минута (25:15). Управо је Анђушић био прво име тог дијела сусрета јер је погодио три тројке.

Гдје су стали на крају првог периода "црно-бијели" кошаркаши су наставили у другој четвртини те су само увећали предност против тима из Анкаре којег је недавно од Ердема Чана преузео Ненад Чанак. Квалитет је дефинитивно био на страни Београђана који нису показивали велики умор након исцрпљујућег меча са израелским тимом па су на велики одмор отишли са великих +16 (44:28).

У истом ритму обје екипе наставиле су у трећем кварталу, а Партизан је на почетку посљедњег периода такође имао 16 поена предности (67:51). Турски састав покушавао је да смањи предност што му је полазило за руком па је опасно припријетио у самој завршници када је пришао на 67:62, три минута прије краја, што је натјерало тренера Партизана Жељка Обрадовића да тражи тајм аут након којег је виђена велика борба на терену када је Турк Телеком пришао на само три поена минуса (69:66). Минут прије краја, поенима Огњена Јарамаза са линије слободних бацања Партизан је отишао на плус пет (71:66), али су Турци тројком, 25 секунди прије краја дошли на само 73:71. Поново је Јарамаз био на пеналу, и погодио само прво за 74:71.

На другој страни Тајорн Валас је стао на линију слободних бацања, промашио оба, а до краја је остало 14 секунди. Балша Коприва је потом погодио једно слободно бацање, Адамс и Улубај су промашили шутеве за три поена па су "црно-бијели" почели да славе.

Најбољи код побједника био је Данило АНђушић са 15 поена по 13 су постигли Тристан Вукчевић и Ален Смаилагић.

Кoд Турк Телекома 14 је дао Стивен Енох, а 13 Мекдафи.

У мечу за треће мјесто сутра од 16 часова састаће се турски представници Галатасарај и Хапоел, док ће се за пето мјесто од 13 часова борити Игокеа и Турк Телеком.


​Глас Српске