Давидовац: Литванци су увијек незгодни, очекује нас тешка утакмица :: Semberija INFO ::

 

Давидовац: Литванци су увијек незгодни, очекује нас тешка утакмица


Знали смо да ћемо кад тад доћи до момента када права на грешку више немамо. Очекује нас тешка утакмица. Они су у добром ритму поготово послије побједе над САД. Биће физички тешка утакмица. Литванци су увијек незгодни, а ми ћемо дати све од себе. Познајемо се добро, на доста турнира смо играли једни против других. Имају доста играча у НБА и Евролиги, рекао је Давидовац и додао да је задовољан победом против Доминиканске Републике.

Кошаркаши Србије у уторак од 10.45 часова у Манили играју са Литванијом у четвртфиналу Мундобаскета са Литванијом која је у претходном мечу савладала САД 110:104.

- Они су одлично шутирали у том мечу, брзо им иде лопта, имају велико самопоуздање. Очекујем да ће тако бити и против нас. Ми треба да одиграмо добру одбрану, као што смо је одиграли у претходном мечу. Треба физички да одговоримо на њихову игру и надам се да ће све бити у реду - истакао је Давидовац.

Половина литванске екипе игра у својој лиги, док су лидери ове репрезентације кошаркаши, који наступају у НБА и Евролиги.

- Јонас Валанчијунас је прва звијезда тима. Има ту још много играча који играју у Евролиги дуги низ година заједно. Рокас Јокубаитис је такође одличан. Генерално, добра су екипа - додао је српски кошаркаш.

Кошаркаш Црвене звезде истакао је да је ово добар моменат у којем се његов тим налази. Селектор Светислав Пешић у овој утакмици не може да рачуна на Боришу Симанића којем је претходне ноћи одстрањен бубрег.

- Утицало је то много на нас. Надам се да ће бити добро. Сви се информишемо колико можемо, доктор га посјећује. Сви смо уз њега, надам се да ће то прегурати како треба - истакао је Давидовац.


РТРС