УЕФА жестоко казнила Динамо због сукоба у Атини :: Semberija INFO ::

 

УЕФА жестоко казнила Динамо због сукоба у Атини


УЕФА је донијела одлуку према којој ће казнити Динамо из Загреба због инцидената навијача у Атини, а уочи меча који се тада требао одиграти са АЕК-ом.

Динамо до краја сезоне неће имати гостујуће навијаче у европским такмичењима.

Подсјећамо, инциденти су се десили 8. августа, када је група навијача из Хрватске, упркос забрани се упутила ка Атини. Они су заједно са навијачима Панатинаикоса се тукли с фановима АЕК-а. Епилог тог сукоба је био један изгубљен живот.

- Према процјени УЕФА-е, све утакмице у којима судјелују гостујући навијачи ГНК Динама сматрају се високоризичним, а то је нажалост потврђено посебном тежином инцидената због присутности навијача ГНК Динамо у Атини, упркос одлуци да се не осигура њих с картама за дотичну утакмицу. То је такође истакнуто у извјештају које садржи информације о инцидентима које су грчке власти доставиле – наводе.

Вијест о казни долази након шокантног испадања из борбе за Лигу првака у 10. минути судијске надокнаде. Динамо је до 2. минуте судијске надокнаде имао пролазак у плејоф квалификација Лиге шампиона, када примају гол за 2:1, што је био резултат и прве утакмице, док у 10. минути судијске надокнаде погађа репрезентативац Хрватске Домагој Вида.


Глас Српске