Шок на Максимиру, АЕК у 90. минуту однио побједу :: Semberija INFO ::

 

Шок на Максимиру, АЕК у 90. минуту однио побједу


Динамо је на Максимиру голом у 90. минуту изгубио 2:1 од АЕК-а у првој утакмици трећег кола квалификација за Лигу шампиона.

Хрватски првак тако ће морати тражити преокрет у реваншу који се у суботу игра у Атини. Динамо је одиграо сјајно прво полувријеме и водио фантастичним голом Марка Булата, но у другом дијелу услиједио је велики пад и преокрет Грка.

Динамо је запријетио већ у првом минуту. Лука Иванушец је лијепо проиграо Роберта Љубичића, а он вратио за Марко Булата, који је с нешто мање од 20 метара шутирао мало поред гола. Бишћанова екипа успоставила је доминацију и константно нападала, али у 16. минуту замало је дошао шок на другој страни. Стевен Зубер је након красног продора додао Левију Гарсији, којем је Доминик Ливаковић изврсно обранио покушај из велике близине.

Боља игра напокон је донијела погодак у 39. минуту. Марко Булат фантастично је извео слободни ударац с нешто више од 20 метара и необрањиво погодио за вођство Динама.

До краја првог дијела видјели смо још једну огромну прилику за домаће. Богдан Михајличенко побјегао је по лијевој страни, продао лажњак свом чувару, али онда из врло изгледне позиције слабашно шутирао десном ногом.

Пад у другом дијелу

Динамо је у друго полувријеме кренуо знатно слабије него у прво, а АЕК је преузео контролу над игром и у 59. минуту постигао за поравнање. Изгубили су Динамови фудбалери лопту на 30-ак метара од гола, Стефан Ристовски је отишао у празно, а Стевен Зубер погодио уз саму стативу.

Изгледало је као да тај гол неће претјерано пољуљати Динамо јер су његови фудбалери одмах кренули нападати. У 62. минуту је гостујући голман  Цицан Станковић лијепо зауставио ударац Булата извана, да би минут касније Махир Емрели погодио пречку послије убачаја Садегха Мохарамија.

Шок у 90. минуту

Ипак, налет Динама није дуго трајао и Грци су опет преузели контролу над тереном. Низале су се прилике и полуприлике пред Ливаковићевим голом, а у 90. минути Костас Галанопулос шокирао је Динамо и донио преокрет АЕК-у. Серхио Араухо је убацио након што су гости изиграли лијеву страну Динамове обране, а Галанопулос натрчао на лопту и забио за коначних 2:1.

До краја утакмице Ливаковић је још двапут екипу Игора Бишћана. У оба наврата запријетио му је Домагој Вида, али Динамов капитен спријечио је катастрофу. Хрватског првака сада чека тежак задатак у Грчкој у специфичном термину. Због одгоде прве утакмице након навијачких нереда, сусрет се игра у суботу од 20.45.

(Независне)