У ФУДБАЛСКОМ КЛУБУ „РАДНИК“ ПОДВУКЛИ ЛИНИЈУ ЗА СЕЗОНУ 2022/23: Урађено је много на стабилизацији клуба :: Semberija INFO ::

 

У ФУДБАЛСКОМ КЛУБУ „РАДНИК“ ПОДВУКЛИ ЛИНИЈУ ЗА СЕЗОНУ 2022/23: Урађено је много на стабилизацији клуба



Фудбалски клуб „Радник“ је 31. маја високом побједом (0:6) над екипом ФК „Сутјеска“ окончао такмичење у Првој лиги Републике Српске за сезону 2022/23. Након 34. првенствена кола, Бијељинци су сезону завршили на шестој позицији на табели са скором од 15 побједа, осам неријешених и 11 пораза уз 47 постигнутих и 33 примљена гола. Поред Прве лиге РС, Радник је у Купу БиХ дошао до 1/4 финала гдје је актуелни првак БиХ, ХШК „Зрињски“ био претежак противник.



У клубу су задовољни оствареним пласманом посебно имајући на уму како је почела сезона за клуб из Балканске улице у Бијељини. Као што је познато, бројни проблеми који су пратили бијељински клуб кулминирали су прошле сезоне када је ФК „Радник“ испао из Премијер лиге БиХ. Проблеми нису ријешени ни током љета 2022. године тако да је први тим Радника неспремно дочекао почетак нове, 2022/23. сезоне Прве лиге Републике Српске.



Припреме екипе су започете па прекинуте јер тренер Велибор Ђурић није имао довољан број фудбалера у тренажном процесу. У међувремену су бројни фудбалери Радника из прошле сезоне отишли у друге клубове. Формирањем нове управе приступило се попуњавању екипе  квалитетним фудбалерима па су тако дрес ФК „Радник“ задужили Милош Јокић, Александар Максимовић, Миљан Оџаклић, Бојан Буразор, Милан Гаврић, Љубомир Ковачевић...


(Опширније можете читати у „Семберским новинама“)