ТИТУЛА , ЛИГА ШАМПИОНА И ИСТОРИЈА! Црвена звезда је опет првак Србије - НЕМА ЈОЈ РАВНОГ у Суперлиги! :: Semberija INFO ::

 

ТИТУЛА , ЛИГА ШАМПИОНА И ИСТОРИЈА! Црвена звезда је опет првак Србије - НЕМА ЈОЈ РАВНОГ у Суперлиги!


Фудбалери Црвене звезде  победом над ТСЦ-ом (4:1) на Маракани током данашњег дана обезбедили су титулу првака Србије шест кола пред званичног краја шампионата, односно већ у првој рунди плеј-офа.

И то значи да  ће  шесту годину узастопно на трофеј бити угравирано име Звезде, која је направила невероватну разлику у поенима у односу на прве пратиоце,  Чукарички и ТСЦ.

Али , Црвена звезда је данас направила још један велики подвиг - прва се од свих у Европи пласирала у Лигу шампиона за наредну сезону!

Да , добро сте чули. Ниједан други клуб, чак ни из највећих европских лига, још математички није обезбедио пласман у елитно такмичење наредне сезоне. Близу тога је Барселона у Шпанији, као и Наполи у Италији...
Али у Немачкој се води велика борба, у Француској је исто доста "гушће" него раније, а и у Енглеској Арсенал и Манчестер сити још  нису довољно одмакли осталима да би могли да се похвале да су већ  решили ту муку. Тобджије су заправо могле то да ураде јуче, али нису победиле Саутемптон.

Навијачи Звезде тако могу да се хвале и овим податком после вечерашњег резултата на Маракани. Уз њих  ће се наредне сезоне прикључити по  четири најбоља тима из Енглеске,  Шпаније, Италије и Немачке, по две из Француске и Португала, односно по једна из Холандије, Аустрије и Шкотске, као и освајач  Лиге  шампиона ове године или првак Украјине, ако је тај клуб већ  обезбедио ту  част кроз  ш ампионат.

(Telegraf.rs)