ФИФА отворила дисциплински поступак против Месија и Аргентине :: Semberija INFO ::

 

ФИФА отворила дисциплински поступак против Месија и Аргентине


Фото - Инстаграм
Дисциплинска комисија Међународне фудбалске федерације (ФИФА) отворила је поступак против Аргентинаца, Лионела Месија и Емилијана Мартинеза, као и против Фудбалског савеза Аргентине због могућег кршења правила понашања.

Наиме, Меси је након утакмице против Низоземске у негативном контексту коментарисао суђење, рекавши да је било "генерално лоше", те да је погодак Низоземаца у 100. минути дошао из непостојећег прекршаја. Због низа критика на рачун Шпанца Лахоза, јасан је разлог због којег је покренут поступак против њега.

Голман "Гаучоса", Мартинез, уз негативно коментарисање суђења и директних критика на рачун судије Лахоза, вријеђао је и селектора Низоземске Ван Гала, иако је послије меча покушао објаснити своје псовке и погрдне ријечи.

"Чуо сам да је Ван Гал прије меча рекао како Низоземска има предност и да ће побиједити ако дође до пенала. Мислим да је требао држати језик за зубима", рекао је Мартинез.

Из ФИФА-е су потврдили да су против Аргентинаца отворили поступак, иако се тамошњи фудбалски савез нада како казне неће бити озбиљне, тачније да играчи неће бити угрожени за наступ против Хрватске у полуфиналу, што је у суштини најважније.

"Дисциплинска комисија ФИФА-е отворила је поступак против Фудбалског савеза Аргентине због могућег кршења члана 12., недолично понашање играча и службених радника, те члана 16., ометање реда и сигурности на утакмицама", наведено је у саопштењу ФИФА-е.

Меч између Аргентине и Хрватске игра се у уторак од 20 часова, преноси "Кликс".


Независне новине