Ватерполисти Србије побиједили Аустралију у Свјетској лиги :: Semberija INFO ::

 

Ватерполисти Србије побиједили Аустралију у Свјетској лиги


Ватерполо репрезентација Србије побиједила је данас селекцију Аустралије 14:7 (4:3, 3:1, 2:3, 5:0) у мечу посљедњег, трећег кола групе А на Завршеном турниру Свјетске лиге у Стразбуру.

Најефикаснији у селекцији Србије био је Гаврил Суботић, који је постигао четири гола. Марко Радуловић се три пута уписао у стријелце. Два гола је постигао Немања Стојановић, а по једном су противничку мрежу затресли Ðорђе Вучинић, Никола Лукић, Вук Милојевић, Петар Велкић и Немања Вицо.

У селекцији Аустралије најбољи је био Блејк Едвардс са три гола, два је дао Нејтан Пауер, а по једном у стријелце су се уписали Лук Павиланд и Чаз Пот.

У другом мечу трећег кола групе А касније данас играће Шпанија и Црна Гора. Србија је у првом колу изгубила од Црне Горе 16:8, а потом у другом и од Шпаније 20:15. Шпанија је прва на табели са шест бодова, а Аустралија, Црна Гора и Србија имају по три.

Селекција САД је у трећем колу групе Б побиједила Италију 13:9. Касније данас играће Канада и Француска. Прва је селекција САД са 7 бодова, а Италија је друга са шест. Француска има два бода, а Канада је посљедња без поена.

У првој четвртини играло се гол за гол, али је Србија првих осам минута добила резултатом 4:3. Наши ватерполисти заиграли су ангажованије у наставку меча, а на полувријеме се отишло са вођством Србије од 7:4.

Аустралијанци су били бољи у трећој четвртини, али су српски ватерполисти успјели да одбију нападе противника. Србија је бриљирала у посљедњој четвртини и заслужено је стигла до убједљиве побједе.

Ривал Србије у четвртфиналу Свјетске лиге биће познат вечерас када буду одиграни сви мечеви по групама.


Танјуг / Независне