"Орлови" против Словеније за прву побједу :: Semberija INFO ::

 

"Орлови" против Словеније за прву побједу


Фото - Телеграф
Фудбалери Србије играју против Словеније у другом колу овогодишње Лиге нација. "Орлови" од 20.45 на стадиону "Рајко Митић" дочекују Словенце.

Изабраници Драгана Стојковића Пиксија у дуел са "змајчекима" улазе након минималног пораза од Норвешке на старту, због чега је, уз густ распоред који слиједи, тријумф над Словенијом императив.

"Орлови" нису личили на себе против Норвежана, пропустили су велики број добрих ситуација и мораће да поправе реализацију уколико желе да опстану у Лиги Б Лиге нација.

Посебно због чињенице да је Шведска савладала Словенију у првом сусрету и заузела челну позицију у групи Б. Управо ће сљедећи противници бити Швеђани (меч је на програму у четвртак од 20.45), а сљедећа седмица доноси гостовање у Љубљани.
 

Стојковић је истакао да репрезентација већ има спремну стратегију и да ће пред почетак изабрати једну од двије опције.

"Једна од опција је и да играмо са два класична нападача. Видећемо како ће играчи реаговати. Уигравали смо формацију и са једним и са два нападача. Желимо победу уз све поштовање према Словенији", рекао је Стојковић на конференцији за медије у Спортском центру ФСС у Старој Пазови.


Интересантно је да "орлови" у претходних шест утакмица са Словенцима не знају за побједу, а један од најболнијих неуспјеха догодио се у претходном мечу, прије више од 10 година.

У јесен 2011. "змајчеки" су у Марибору савладали нашу репрезентацију минималним резултатом (1:0) и утицали да се генерација коју је водио Владимир Петровић Пижон не пласира у бараж за Европско првенство.

Противник ће у Београду, према најавама, имати подршку 2.000 навијача.

"Драго ми је јер ћемо играти на једном од култних стадиона европског и свјетског фудбала. Бесмислено би било говорити о противнику, који се пласирао на Свјетско првенство и има толико квалитетних појединаца, а води га еминентни стручњак Драган Стојковић. Морамо да размишљамо о себи и надоградимо оно добро што смо урадили против Шведске", истакао је селектор Словеније Матјаж Кек.

У другој утакмици групе Б у истом термину састају се Шведска и Норвешка, преноси РТС.


​Глас Српске