КОНАЧНО ОКОНЧАНА САГА: Барселона представила Тореса :: Semberija INFO ::

 

КОНАЧНО ОКОНЧАНА САГА: Барселона представила Тореса


Foto: Profimedia
Шпански фудбалер Феран Торес данас је и званично представљен као нови играч Барселоне, иако шпански тим још није у могућности да га региструје због прекорачења лимита плата.

Директор Барселоне Матеу Алемањ је изјавио да је клуб знао да нема места за Тореса у тиму "у смислу плата" када га је прошле недеље довео из Манчестер ситија за 55 милиона евра.

"Уверени смо да ћемо моћи да га региструјемо", додао је Алемањ.
Торес је током промоције деловао безбрижно, рекавши да је "миран, јер клуб чини све што може".



Он је навео да се враћа у Шпанију као бољи играч пошто га је тренирао Пеп Гвардиола у Ситију, са којим је сарадјивао од 2020. године када се преселио у Манчестер из Валенсије.
Постигао је 16 голова на 43 утакмице у свим такмичењима за Сити.
"Када сам напустио Манчестер сити, имао сам идеју да се вратим у Примеру и Барселона је показала интересовање. Амбициозан сам и волим изазове. Желим да вратим Барсу тамо где јој је место", рекао је Торес.

Торес није играо од октобра због повреде стопала, али се нада да ће бити доступан за меч против Реал Мадрида у полуфиналу Суперкупа Шпаније 12. јануара.

Феран Торес (21) је са Барселоном потписао уговор до 30. јуна 2027. године, а из тог клуба је наведено да откупна клаузула износи милијарду евра.

Извор: Курир