СА ДВАНАЕСТ ГОДИНА ОСВОЈИЛА ВЕЋ 130 МЕДАЉА :: Semberija INFO ::

 

СА ДВАНАЕСТ ГОДИНА ОСВОЈИЛА ВЕЋ 130 МЕДАЉА


Са непуних 12 година живота, дјевојчица Марија Гавриловић из Бијељине,  већ је оставила велики траг у каратеу РС и БиХ, бар што се тиче дјечијег узраста Марија је рођена деветог децембра 2008 године у Бијељини.

Већ са три и по године ушла је у фискултурну салу на први тренинг, како њен отац Мирослав Гавриловић у шали каже, са цуцлом у устима.
 
,,Њен брат је тренирао карате, а њу смо водили да гледа тренинге и тако мала почела је трчкарати по сали за њима. Моћ и запажање тренера за њену заинтересованост за карате утицало је на то да је редовно почнемо доводити на тренинге. У почетку је то било тренирање кроз игру, док није почела озбиљније да тренира. 

Иначе, као породица, волимо спорт, а посебну љубав гајимо баш према каратеу. Супруга је тренирала дуги низ година, ја сам, такође, као дијете тренирао карате неколико година”.
 
Поучени искуством да управо карате  код дјеце правилно развија психомоторичке функције, родитељи мале Марије одлучили су да своју дјецу усмјеравају у тај спорт.

 
“Син је тренирао шест година  и прешао на фудбал, а Марија је већ осам година у каратеу. Првенствено захваљујући тренеру Горану Ивковићу и Карате клубу "Унсу" који је и препознао њен таленат, Марија почиње веома рано да осваја бројне медаље и турнире.
Актуелни је првак БиХ за дјецу до 13 година, троструки узастопни и актуелни првак РС, вишеструки и актуелни првак регије. Освојила је пето  мјесто на Балканском  првенству, а освојила је и бројне медаље на такмичењима изван граница БиХ, у Аустрији, Словенији, Србији, Црној Гори. Поносни отац мале Марије, Мирослав Гавриловић каже да је она тренутно власница  130 медаља, од којих има 81 златну, 17  сребрених и 32  бронзане.
 
“Што се тиче даљих планова за Марију, прије пар дана је одбранила титулу првака РС, а увелико се припрема и тренира за одбрану титуле првака БиХ на такмичењу које је планирано  за неких мјесец дана,  уколико све буде у реду са епидемиолошком ситуацијом. Планирамо да од наредне године озбиљно крене са припремама И такмичењима за Свјетску лигу за младе, јер са напуњених 12 година стиче право на то такмичење”, каже Мирослав Гавриловић, истичући да он и супруга , као родитељи, пружају пуну подршку Марији и надају се да ће остати у каратеу.  Како сазријева и расте, она стиче право на још већа такмичења, те се Гавриловићи надају успјесима на европским и свјетским првенствима.

Семберске новине