Додик саопштио захтјеве, дао рок од седам дана :: Semberija INFO ::

 

Додик саопштио захтјеве, дао рок од седам дана


Извор: АТВ / Глас Српске

Предсједник Републике Српске Милорад Додик рекао је да ће затражити да се укину све одлуке Кристијана Шмита у року од седам дана.

"Предложићу да се од стране колонијалне управе пониште све одлуке лажног Шмита у року од 7 дана", рекао је Додик.

Додик је рекао да ће изнијети низ других захтјева, а да, уколико се они не испоштују да Република Српска обустави и да се не враћа у систем одлучивања у БиХ.

"Такође, предлажем да се раскине партнерство са партијама из ФБиХ“, рекао је Додик.

"Да уколико се то не уради да наши представници закажу Парламентарну скупштину БиХ и да та Скупштина прогласи ништавним одлуке лажног Шмита, да забрани органима БиХ примјену тих одлука. Да прогласи сајт ОХР незаконитим мјестом објаве одлука и аката. Да Парламентарна скупштина забрани Службеном гласнику БиХ да објављује акте странаца и њихових организација", рекао је Додик и додао:

"Након тога на истој сједници да се донесе Изборни закон БиХ са свим техничким побољшањима који би се примјењивао одмах у овим изборима и развластио Централну изборну комисију као парадржавни институт и организација и да се на тај начин ствар релаксира и да се ЦИК сведе на оно што он заиста јесте".

Додик је предложио и да ПС БиХ посебним актом потврди да је једино мјесто које може доносити законе у БиХ за ниво БиХ Парламентарна скупштине.

"Да се утврди на тој сједници брзи пут за приближавање ЕУ и са јасним наговјештајима шта треба да се учини. Да се на тој Парламентарној скупштини донесе декларација и потврди територијални интегритет БиХ и политички систем који је предвиђен Уставом. Да се на тај начин пошаље порука жеље за брзом стабилизацијом. На тој скупштини треба прогласити непријатељима БиХ америчког амбасадора Марфија, британског амбасадора, Шмита и њемачког амбасадора", рекао је Додик.

Додик је рекао да ће предложити и мјеру да Народна скупштина Републике Српске донесе закључак да обавеже Владу да направи свеобухватни програм мјера и активности усмјерених ка модернизацији Полиције Републике Српске.