Додик: Српској у наредне четири године више нико неће моћи ништа наметнути :: Semberija INFO ::

 

Додик: Српској у наредне четири године више нико неће моћи ништа наметнути


Фото - Инстаграм
БАЊАЛУКА - СНСД-ови делегати ће у Дому народа БиХ наступити одлучно и конструктивно и избором наша четири делегата, Републици Српској у наредне четири године више нико неће моћи ништа наметнути, поручио је лидер СНСД-а Милорад Додик.

"У седмици иза нас Народна скупштина изабрала је делегате у Дом народа БиХ. Изабрано је и Вијеће народа и тиме смо обавили важан посао, чиме су створени услови за даље формирање Владе Републике Српске", објавио је Додик, који је и предсједник РС, на свом Инстаграму..

Додик је навео да је на састанку мандатара Радована Вишковића и делегације СНСД-а разговарано о програму рада нове владе.

"СНСД би требало да има 10 министарстава у новој влади. Примарни задатак нове владе биће да ангажује све снаге да се очува стабилност и дају адекватни одговори на предстојеће економске изазове", написао је Додик.

Додик подсјетио је да се ове седмице састао с европским комесаром Оливером Вархељијем.

"У отвореном разговору добио сам обећање да ће бити одблокирана средства ЕУ Републици Српској, што је веома добра вијест за нас. Тиме ће бити омогућен наставак изградње на коридору 5 це од Добоја до Вукосавља", рекао је Додик.

Такође, навео је и да се састао и с амбасадором Републике Турске Садиком Бабуром Гиргином и изразио наду да ће коначно почети изградња ауто-пута Београд - Сарајево.

Додик је напоменуо и да је отворена нова зграда Општинске управе у Котор Варошу, чиме су створени много бољи услови за рад свих запослених, али и пружање услуга грађанима.

"Радну недјељу завршио сам подршком нашој репрезентацији у дворани "Борик", гдје је на величанствен начин приређено праћење Мундијала", закључио је Додик.


Независне новине