Химна Републике Српске заорила се усред Кидричева у Словенији: Братска пажња Угљевичанима :: Semberija INFO ::

 

Химна Републике Српске заорила се усред Кидричева у Словенији: Братска пажња Угљевичанима



У оквиру церемоније обиљежавања Дана словеначке општине Кидричево, у том лијепом градићу, данас се заорила химна Републике Српске и завијориле заставе Републике Српске и Угљевика.

На светковини су стигли и други пријатељи Кидричана из Словеније, региона и иностранства. Пажњу према браћи из Угљевика дивили су се чланови делегације те једне од најразвијених општина Републике Српске коју је предводио начелник Василије Перић.



-Нисмо само учесници ове лијепе манифестације, овдашњем Дану града у част, већ смо по свему испоштовани као браћа-каже поносно Василије Перић начелник општине Угљевик.

Готово деценију, Угљевик и Кидричево, напомиње Перић, његују свестрану сарадњу која је из године у годину све плодотворнија.

-Наша сарадња се шири и на многе становнике Угљевика и Кидричева који се друже, сарађују али и послују. Показујемо међусобну љубав, разумијевање и пажњу на најљепши могући начин. И не као што је то било у СФРЈ да нас у то "неко гура" већ ово чинимо зарад благодети наших људи чији контакти постају све значајнији и интензивнији-рекао је Перић.

Антон Лесковар, жупан Кидричева, рекао је да као и обично, не само он и његови сарадници већ и многи житељи Кидричева са задовољством и љубављу дочекују Угљевичане настојећи да узврате братско гостопримство које је одувијек било величанствено у том лијепом граду и крају под Мајевицом.




-Наши људи су успјешни и у раду локалне самоуправе и у привреди и култури и спорту и умјетности-рекао је жупан Кидричева.

Лесковар је изразио задовољство што одличну сарадњу имају и жене Угљевика и Кидричева.

-И оно што је најважније чини ми се да смо од "мостића" направили огроман мост за спајање угљевичког расејања у читавој Словенији са матицом Републиком Српском и родним крајем-рекао је Лесковар.

За Угљевичане и друге госте свечаности приређен је богат и разноврсан културно-умјетнички програм који свједочи о богатој културној баштини тог дијела Словеније.

Учесници скупа су размијенили и друга важна искуства а остварени су и контакти међу свим гостима који су се "слили" поводом Дана општине у лијепом Кидричево граду.



​За Семберија инфo - Младен Василић