ВУЧИЋ: MИНИ-ШЕНГЕН ЈЕ УВЕЗИВАЊЕ РЕГИОНА :: Semberija INFO ::

 

ВУЧИЋ: MИНИ-ШЕНГЕН ЈЕ УВЕЗИВАЊЕ РЕГИОНА


Foto: Srna
Предсједник Србије Александар Вучић изјавио је да никада неће одустати од идеје за коју мисли да је љековита за цијели регион и најбоља, а то је "мини-Шенген".

- То је наше увезивање. То хоће ли нас примити у ЕУ, то је једно питање, а шта је то што можемо сами да урадимо за себе, за своје народе, да градимо структуру...Један од пројеката је веома важан за нас, о коме сво вријеме разговарамо и са Европом, а о којем ћемо додатно разговарати и са Американцима, то је пруга Београд-Сарајево - рекао је Вучић у интервјуу за "Дневни аваз".

Он је напоменуо да Србија гради своју секција ауто-пута, једну према БиХ, а ускоро ће и другу, јер је то деценијама запостављено, као да је неко желио да Србија и БиХ увијек буду раздвојене, између осталог и лошим путем.

- Ми ћемо и даље разговарати о прузи Београд-Сарајево, што је много реалистичније од неких сувише скупих пројеката који се везују и за друге земље и за друге дијелове нашег региона - истакао је предсједник Србије.
На питање да ли је приликом посјете Вашингтону било ријечи о БиХ, Вучић је рекао да није и да није било намјере да буде.

- Србија поштује интегритет БиХ, као што поштујемо интегритет Републике Српске унутар БиХ. Ми с тим немамо никакав проблем. Хоћемо боље односе - поручио је Вучић.

Након потписаног споразума са представницима самопроглашеног Косова у Вашингтону, Вучић је рекао да је направљен веома добар споразум, уз чињеницу да, када се то ради са Американцима, онда се зна да ће постојати утицај на другу страну да се те ствари проводе у дијело.

- Мислим да је то за нас веома важно и ми морамо на такав начин да се постављамо. Од пресудног значаја је шта ћемо и како да радимо у економији - оцијенио је Вучић.

(СРНА)