Поповић: Градимо ваздушни мост Срба са обје стране Дрине :: Semberija INFO ::

 

Поповић: Градимо ваздушни мост Срба са обје стране Дрине


Министар саобраћаја и веза Републике Српске  Ђорђе Поповић састао се данас са потпредсједницом Владе Србије и министарком грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре Зораном Михајловић са којом је  разговарао о изградњи аеродрома Требиње. 



Поповић је након састанка у Влади Србије нагласио да овај пројекат представља градњу ваздушног моста Срба са обје стране Дрине.

„Заједничким снагама урадићемо све неопходно да пројекат буде завршен у договореном року и да аеродром заживи у пуном капацитету" , рекао је Поповић новинарима.

Поповић је захвалио на како истиче плодотворном састанку у име Владе Републике Српске предсједнику Србије Александру Вучићу на свесрдној помоћи и подршци.

Михајловићева је у изјави истакла да је ово важан дан, јер се из јасне намјере два предсједника, Александра Вучића и Милорада Додика, родила идеја и донијета одлука да се гради аеродром у Требињу.

„Ми смо један народ, а нас двоје министара данас смо разговарали како о овом пројекту, тако и о другим важним пројектима који повезују српски народ. Реч је о ауто-путу Сремска Рача - Кузмин, одлуци Србије да помогне изградњу брзе саобраћајнице од Раче до Бијељине, ускором отварању моста Љубовија-Братунац, као и о 11 мостова које заједно радимо", рекла је Михајловићева.

Она је истакла да сви ови пројекти омогућавају да се повеже српски народ и да те везе буду још чвршче и јаче. 

"Изградњом аеродрома Требиње омогућићемо да се од Београда до Требиња стиже за максимум 40 минута, као и да се Требиње повеже не само са регионом, већ и остатком Европе и свијета“, рекла је она.

Састанку су присуствовали и помоћник министарке за просторно планирање и урбанизам Драган Јевтић и градоначелник Требиња Мирко Ћурић.