ПРОНАЂЕН КИТ У ЈАДРАНСКОМ МОРУ (ФОТО) :: Semberija INFO ::

 

ПРОНАЂЕН КИТ У ЈАДРАНСКОМ МОРУ (ФОТО)


Foto: Blue World Institute
Институт "Плави свијет" објавио је на Фејсбуку да је, захваљујући дојавама грађана у Јадранском мору код Стариграда-Пакленице у уторак најзад пронашао кита.

- Захваљујући дојавама многих од вас који сте нам се придружили у потрази за китом, задовољно можемо закључити да смо га, након цијелог јутра потраге, други дан пронашли код Стариграда-Пакленице – написали су из Института.

Они су у понедјељак позвали грађане који то могу учинити, да им помогну пронаћи великог сисавца који се већ данима налази у Велебитском каналу како би се утврдило његово здравствено стање, преноси Аваз.


– Нажалост, вријеме нам није било наклоњено као што можете видјети на фотографијама. Кит је био на самом рубу надолазеће олује те је након неколико изрона заронио управо у олују. У сљедећој минути дали смо петама вјетра уз сијевање громова, вјетар и кишу, питајући се је ли вриједило. Вјерујте, није нам било свеједно, али вриједило је – навели су из Института.

Додали су да је кит којег су видјели, одрасла животиња, дугачка 15-ак метара.

– Физичко стање нисмо успјели провјерити, јер смо били с њим превише кратко, но на први поглед не изгледа неухрањено. Задња дојава је да је тренутно виђен код Луковог Шугарја, но вријеме је лоше, а с временом се у Велебитском каналу не треба шалити – рекли су из Института те најавили да ће ускоро објавити властите дојмове, фотографије и видео снимке о киту, али и оне које су други ентузијасти с њима подијелили.

(српскаинфо)