Цикотић: Неће бити дозвољен сукоб у Великој Кладуши :: Semberija INFO ::

 

Цикотић: Неће бити дозвољен сукоб у Великој Кладуши


САРАЈЕВО - Министар безбједности у Савјету министара Селмо Цикотић поручио је данас да надлежни за јавни ред и мир неће дозволити инциденте на подручју Велике Кладуше, гдје је повећано присуство миграната, и да није корисно да се ико плаши сукоба на том подручју.

"Знамо да грађани Бихаћа и Велике Кладуше имају разлога за незадовољство у многим аспектима, угрожену слободу кретања, боравка и других функција. Ми имамо јасан став, без обзира на велики прилив миграната, ми морамо обезбједити слободу и права наших грађана", рекао је Цикотић за федералне медије.

Цикотић је рекао да је, према расположивим информацијама, ситуација под контролом, те да се влада стањем на терену, без обзира на присутне тензије.

Он је додао да је повећањем контроле источне границе БиХ смањен прилив миграната, те да се нада да ће се то осјетити на простору Унско-санског кантона.

Цикотић је навео да сложена политичка и комплексна ситуација у Великој Кладуши, гдје ускоро почиње предизборна кампања, погодује стварању терена за појединце и групе које нису добронамјерне за опште стање на том простору.

Када је ријеч о пријему нових припадника Граничне полиције БиХ, Цикотић је нагласио да постоји захтјев, анализа и намјера да се тај број повећа у интересу ефикасније контроле и границе и безбједности грађана на читавом простору БиХ.

На градском тргу у Бихаћу 29. августа најављен је протест грађана због мигрантске кризе у том граду, с циљем промјена тренутног стања, склањања страних држављана с бихаћких улица и њихов хуман смјештај, најавили су организатори.

Главни захтјев је хитно рјешавање мигрантске кризе, измјештање илегалних миграната из Бихаћа и спречавање новог прилива у Унско-сански кантон.

Срна / Глас Српске