Представљена листа кандидата за одборнике ПДП-а у Скупштини града Бањалука :: Semberija INFO ::

 

Представљена листа кандидата за одборнике ПДП-а у Скупштини града Бањалука


Драшко Станивуковић, кандидат за градоначелника Бањалуке и предсједник Градског одбора ПДП-а Бањалука, представио је данас пуну листу кандидата за одборнике ПДП-а у Скупштини града Бањалука. Носилац листе је народни посланик Јелена Тривић, а на листи ће се наћи економисти, правници, љекари, пензионери, предузетници, студенти...


 
Станивуковић каже да је циљ ПДП-а побједа за градоначелника Бањалуке и десет мандата у локалном парламенту:
 
„Ми идемо ка побједи у Бањалуци и имаћемо најбољи резултат у односу на све политичке конкуренте. Кроз даноноћни посвећени рад у претходне двије године као странка смо и више него сазрели да окупимо скупштинску већину, али што је најважније – спремни смо да  изнесемо суштинске промјене у Граду Бањалука. ПДП је свакако спреман за то, али успјех је загарантован и подршком наших коалиционих партнера, Српске демократске странке, Народног покрета 'Бања Лука зове', странке бораца и пензионера и других“, истакао је Станивуковић.


 
Он каже да су кандидати за одборнике данас симболично потписали и Морални уговор са грађанима који их обавезује да као одборници поступају по савјести, закону, у интересу грађана Бањалуке, али и да не могу изневјерити вољу бирача:
 
„На нашој листи имамо међугенерацијски спој младости, енергије, искуства и мудрости, али што је најважније – људе посвећене идеји нове Бањалуке коју неће изневјерити, за разлику од претходног мандата када је половина одборника Скупштине града промијенила дрес и изневјерила оне који су им дали повјерење“, каже Станивуковић.
 
Станивуковић истиче да градска организација ПДП-а тренутно има 1800 обучених посматрача, а да се процес обуке наставља и у наредном периоду:
 
 „Они ће бити ту да одбране ствару изборну вољу грађана. Подсјећам да смо и 2018. године, посвећеношћу наших активиста и посматрача, у једном неравноправном, тешком изборном процесу, пуном манипулација с друге стране, успјели одбранити резултат и побједу у Бањалуци. Поучени тим искуством, претходе двије године смо у континуитету радили на припремама за овогодишње изборе“, рекао је Станивуковић.
 
Он је додао да данашњи догађај није био само политичког карактера, него је искориштена прилика да се прикупе донације за удружења која промовишу спорт, културно наслијеђе и традицију, попут језика, писма и змијањског веза.
 
„Овим чином улазимо у једну озбиљну политичку трку, за градоначелника коју води Драшко и која је наш првенствени циљ, али и за одборничке мандате, чији највећи терет одговорности сносим ја као носилац листе за градску Скупштину“, рекла је Јелена Тривић, носилац листе ПДП-а за Скупштину града Бањалука.


 
Она каже да те двије битке нису за Драшка и Јелену, њихове личне амбиције од којих желе имати било какве користи:
 
„Ово је битка за Бања Луку, онакву каквом желим да је видим и ја, али и сваки други грађанин који зна и вјерује да Бања Лука може боље, да кружни ток не смије бити врхунац политичког рада, да су инвестиције и послови оно што народ очекује, да је скромна, а ефикасна Градска управа такође оно што људи желе од политичара“, истиче Тривић. 
 
Она је додала да актуелне политичке елите сносе највећу одговорност за масовно исељавање нашег народа:
 
„Међутим, вјерујем да постоји политички програм, реалан и остварив, који би многим нашим људима понудио жељу да се овдје врате и да заједно са нама стварају и граде, јер наш народ заслужује да живи боље. Све ове циљеве и начин како доћи до њих представићемо ускоро када будемо представљали наш програм“, рекла је Јелена Тривић.
 
Потпредсједник Градског одбора ПДП-а Бањалука и кандидат за одборника Драган Милановић каже да ће окосница програма за Нову Бањалуку бити породица:
 
„Циљ је да свака породица у Бањалуци осјети промјену управљања градом на свом кућном буџету. Рационализацијом буџета, укидањем непотребних ставки и привилегија функционерима, могуће је уштедити више десетина милиона КМ, чиме ће бити обезбијеђени бесплатни уџбеници за основце, бесплатан јавни превоз за пензионере, те субвенционисање за вртиће“, истиче Милановић.
 
Својим присуством подршку Драшку Станивуковићу и листи кандидата за одборнике у Скупштини града Бањалука дао је и предсједник ПДП-а Бранислав Бореновић.


 
Он је рекао да су кандидат за градоначелника Драшко Станивуковић и кандидати за одборнике храбри и одлучни људи, спремни да носе терет одговорности промјена у Бањалуци које ће бити увертира за промјене у Републици Српској 2022. године:
 
„Данас почиње деценијски дерби који ће трајати тачно 90 дана, а чији ће исход бити побједа нове и боље Бањалуке у којој ће људи живјети добро од свог рада у граду чије ће ново руководство обезбиједити више правде, достојанства и равноправности за све људе који овдје живе. Све су очи упрте у Бањалуку и на крилима овдашње енергије идемо у побједу и за друге локалне заједнице, јер нама у ПДП-у је значајан сваки човјек, свака општина, без обзира на величину и географски положај“, истиче Бореновић.
 
Он је позвао све људе у Бањалуци који за себе и своје породице желе бољи живот, извјеснију, сигурнију и просперитетнију будућност, да 15. новембра повуку добар потез – ПДП и Драшко Станивуковић.
 
Информативна служба ПДП-а