Полицијска управа Бијељина: Стање безбједности задовољавајуће :: Semberija INFO ::

 

Полицијска управа Бијељина: Стање безбједности задовољавајуће


Анализирајући резултате рада за протеклих шест мјесеци, можемо их оцијенити као задовољавајуће, изјавио је Жарко Ћосић, начелник Полицијске управе Бијељина на данашњој конференцији за штампу, истакавши да је евидентирано смањење броја кривичних дјела за око 12 одсто, као и смањење броја кривичних дјела општег криминалитета за око 16 одсто.

„На смањење броја кривичних дјела утицала је и појава пандемије вируса корона. Грађани су углавном боравили више у кућама, а то је утицало на повећану сарадњу са полицијом и смањење броја кривичних дјела. У протеклих шест мјесеци евидентирали смо укупно 423 кривична дјела. Надлежним тужилаштвима су поднесена 332 извјештаја. У структури кривичних дјела најбројнија су она из области општег криминалитета која чине више од 80 одсто укупно евидентираних кривичних дјела. Коефицијент укупне расвијетљености кривичних дјела износи око 73 одсто“, изјавио је Ћосић, апелујући на грађане да поведу рачуна о заштити своје имовине и да је не остављају необезбијеђеном.

„У протеклих шест мјесеци евидентирано је 216 кривичних дјела против имовине, што је за 24 одсто мање у односу на исти период прошле године. У области привредног криминалитета откривено је 35 кривичних дјела, што је за девет кривичних дјела више него у истом периоду прошле године“, истакао је Ћосић, нагласивши да се на овом подручју реализује и кампања „Вози опрезно, путуј безбиједно“, те да се у јулу и августу на путевима ове регије мјере брзине кретања возила помоћу три уређаја за контролу брзине кретања.

Он је нагласио да је у протеклих шест мјесеци евидентирано 30 илегалних миграната који су ушли на ово подручје, што је значајно мање у односу на прошлу годину, када је у истом периоду забиљежен улазак 724 илегална мигранта.

Семберија инфо - Љ. Љубојевић