У Ковид болници у Бијељини 33 пацијента: Преминула два мушкарца :: Semberija INFO ::

 

У Ковид болници у Бијељини 33 пацијента: Преминула два мушкарца


Данас, 22. јула у Ковид болници имамо 33 пацијента.Пет пацијената је успјешно излијечено, а два пацијента су преминула од ковида 19. Ради се о два мушкарца старије животне доби, са коморбидитетима и оба су били прикључени на респиратор. 


 
Стање пацијената у Ковид болници и даље је тешко, као и претходних дана. На кисеоничкој терапији је 25 пацијената, од којих је један на неинвазивној механичкој вентилацији, док су остали пацијентии под терапијом.
На подручју Бијељине и даље је висок проценат позитивних на ковид 19 у односу на број тестираних, (више од 20%), а наставља се и тренд раста броја пацијената који се упућују у Ковид болницу.

Да бисмо избјегли катастастрофалан сценарио, апелујемо на све грађане да се придржавају обавезних и препоручених мјера. Подсјећамо да је ношење маске обавеза и на отвореном простору гдје није могуће оставрити дистанцу од два метра. Молимо вас да поред ове мјере личне заштите, често перете и дезинфикујете руке и да избјегавате већа окупљања, јер то је најефикаснији начин да сачувате своје и здравље људи око вас'', поручују из бијељинске болнице.