Радарским системом на подручју Полицијске управе Бијељина за 20 дана због прекорачења брзине кретања санкционисана 1013 возача :: Semberija INFO ::

 

Радарским системом на подручју Полицијске управе Бијељина за 20 дана због прекорачења брзине кретања санкционисана 1013 возача


У периоду од 01.- 20.јула 2020. године на подручју Полицијске управе Бијељина због прекорачења брзине кретања санкционисано је 1.013 учесника у саобраћају. Поред контроле брзине кретања у аутоматском моду која је вршена у континуитету током мјесеца јула, проведено је више акција које су биле усмјерене и на остале саобраћајне прекршаје. Акценат је стављен  на контролу и начин превоза дјеце до 12 година, контролу кориштења елемената  пасивне безбједности, као и на контролу возача двоточкаша у саобраћају.
 
Током акције евидентирано је 335 прекршаја, од чега 231 прекршај некориштења безбједносног појаса, 12 прекршаја који се односе на кориштење мобилног телефона за време управљања возилом у саобраћају, 19 прекршаја превоза дјеце до 12 година на предњем сједишту, те 48 прекршаја који се односе на превоз дјеце до 5 година без сигурносне сједалице, као и остали прекршаји
 
Полицијска управа Бијељина апелује на све возаче и учеснике у саобраћају да се у потпуности придржавају саобраћајних прописа, посебно у погледу ограничења брзине кретања вожње у трезном стању без утицаја алкохола и др.опијата, да корсте елементе пасвне безбједности, те да дјецу превозе на начин који је прописан законском регулативом.
 
Наведена акција спроводи се у склопу камапње ''Вози  опрезно - љетуј безбрижно'' коју сваке године традиционално спроводи Министарство унутрашњих послова Републике Српске.
 
 
ПОРТПАРОЛ ПОЛИЦИЈСКЕ УПРАВЕ БИЈЕЉИНА
Александра Марић