ТРАМП СВЕ ВИШЕ ГУБИ ПОВЈЕРЕЊЕ БИРАЧА :: Semberija INFO ::

 

ТРАМП СВЕ ВИШЕ ГУБИ ПОВЈЕРЕЊЕ БИРАЧА


Амерички предсједник Доналд Трамп смијенио је шефа кампање након што су анкете показале значајан пад подршке бирачког тијела и заостајање од 15 постотних бодова за Џоем Бајденом, а до избора је остало тек нешто више од три мјесеца.

Бред Паскале, предсједников шеф кампање за реизбор је смијењен, а на његово мјесто стиже Бил Степиен, републикански оперативац који с Трампом сарађује од 2016.године.

Паскале, као виши савјетник у кампањи, остаје задужен за дигиталну стратегију. С Трампом је готово од тренутка када је објавио своју предсједничку кандидатуру 2015. године. Био је главни архитект његове кампање на друштвеним мрежама.
 
Према најновијој анкети  бивши демократски потпредсједник  Џо Бајден ужива подршку 52 одсто испитаника, а Трамп 37 одсто.

Анкете показују да Трамп заостаје иза Бајдена у кључним државама у којима мора побиједити ако жели да остане у Бијелој кући.

Према анкетама,Трамп заостаје иза Бајдена чак и по питању економије, што му је дуго био најјачи адут.
 
По питању руковођења кризом корона вирусом Трамп има подршку 32 одсто испитаника, док 62 одсто сматра да се није добро снашао.
 
Такође, само 39 одсто сматра да Трамп брине о просјечном Американцу, док ке Бајдена по том питању позитивним оцијенило 59 одсто испитаника.
 
Семберија инфо