Караџић-Јовичевић: Изразити забринутост за положај српског народа у Црној Гори :: Semberija INFO ::

 

Караџић-Јовичевић: Изразити забринутост за положај српског народа у Црној Гори


Није се смјело дести да се у декларације о заштити права Српске православне цркве у Црној Гори, води рачуна само о имовини, а да се заборави изразити забринутост за положај српског народа у овој земљи, казала је Соња Караџић-Јовичевић, потпредсједница Народне скупштине Републике Српске.
 
Она је приликом скупштинског обраћања рекла да овај приједлог има бројне недостатке из разлога што је направљен на брзину, само како би био избачен приједлог који је дошао од стране посланика из опозиције.
 
Према њеним ријечима то је учињено како би евентуалне заслуге за овај приједлог припале владајућој већини.
 
„Све то је произвело један документ у којем се најмање помиње српски народ у Црној Гори.  Најмање се води рачуна о томе да ли ће ово произвести у том народу осјећај да српски народ у РС пружа подршку сународницима у Црној гори, не само да бране своје светиње и учествују у литијама, него и да изражава забринутост за даљу судбину и права Срба у овој земљи“, наводи Караџић-Јовичевић.
 
Парламент Српске данас по хитном поступку разматра приједлога одлуке о усвајању декларације о заштити права Српске православне цркве на слободно исповиједање вјере и права на њену имовину у Црној Гори.
                                                                                  
СДС - Сектор за политику и медије