ШАРОВИЋ: ДОК СВИ ОТВАРАЈУ ГРАНИЦЕ, ВЛАСТИ БОСНЕ И ХЕРЦЕГОВИНЕ ЋУТЕ :: Semberija INFO ::

 

ШАРОВИЋ: ДОК СВИ ОТВАРАЈУ ГРАНИЦЕ, ВЛАСТИ БОСНЕ И ХЕРЦЕГОВИНЕ ЋУТЕ


Док Србија али и друге земље отварају границе и грађани могу да се крећу и улазе у ове земље, власти Босне и Херцеговине по том питању апсолутно ништа не предузимају нити показује било какву бригу – истакао је Мирко Шаропвић, предсједник Српске демократске странке.
 
„Савјет министара БиХ је потпуно инертан по овом питању. Важно је хитно донијети одлуке за укидање  строгих рестрикција које су код нас још увијек на снази и тиме омогућути улазак у Босну и Херцеговину. Са постојећим мјерама и скупим потврдама о негативном тесту на вирус корана, за већину грађана а посебно породица то је готово немогуће.“ – нагласио је Шаровић.
 
Шаровић је поновио да ових дана границе отварају и друге сусједне земље, што је од великог значаја за спајање породица, привреду, студенте...
 
„За улазак у БиХ, према постојећој одлуци Савјета министара БиХ, уз одређене изузетке, улазак је могућ само уз посједовање позивног писма особе која га ангажује у БиХ и потврду о негативном тесту на вирус корона, не старију од 48 часова од тренутка уласка“ – закључио је Шаровић.

(СДС РС)