Бореновић поднио КРИВИЧНУ ПРИЈАВУ против Додика :: Semberija INFO ::

 

Бореновић поднио КРИВИЧНУ ПРИЈАВУ против Додика


Предсједник Партије демократског прогреса Бранислав Бореновић поднио је данас Тужилаштву Босне и Херцеговине кривичну пријаву против Милорада Додика, члана Предсједништва БиХ због кривичног дјела „Неовлашћено прислушкивање и звучно или оптичко снимање“, које је Додик признао током обраћања посланицима на сједници НСРС.

Ово кривично дјело прописано је чланом 147а. Кривичног закона БиХ, а за које је предвиђена затворска казна од 6 мјесеци до 5 година.

„Додик је признао да је вршио и да у континуитету врши кривично дјело неовлашћеног прислушкивања трећих лица, у овом случају чланова опозиционих странака“, каже Бореновић.

Он каже да је ово преседан по којем би у нормалној земљи већ реаговали органи унутрашњих послова по налогу Тужилаштва и да би Додик још синоћ био приведен и саслушан:

„Ради се о члану Предсједништва који је признао кривично дјело и то, ни мање, ни више пред говорницом највишег законодавног тијела у Републици Српској. Будући да надлежни органи нису реаговали, наша је обавеза да поднесемо кривичну пријаву. Ово није само признање кривичног дјела, него су доведени у питање и основни уставни принципи на којима је засновано функционисање овог друштва“, каже Бореновић.

ПДП