ПДП: Крајње је вријеме да се укине полицијски час :: Semberija INFO ::

 

ПДП: Крајње је вријеме да се укине полицијски час


Након скоро пуна два мјесеца, колико грађани Републике Српске живе под полицијским часом, крајње је вријеме да исти буде укинут.
 
За одлуку о укидању полицијског часа није потребно чекати сједницу Народне скупштине Републике Српске, па накнадно укидање, као што је најављено из Владе РС, будући да исту може и данас донијети Републички штаб за ванредне ситуације, на начин како је ова мјера и уведена.
 
Не постоји нити један оправдан разлог да полицијски час остане на снази. Ни Свјетска здравствена организација, нити иједан домаћи или међународни стручњак, нису навели да је вирус корона опаснији или да постоји већа могућност ширења у одређено доба дана. Уз постојање важећих епидемиолошких мјера заштите од вируса, ограничења јавних окупљања, полицијски час у овом моменту се може посматрати само као још једна непотребна, а репресивна мјера.

​Стога, позивамо Републички штаб за ванредне ситуације и Владу Републике Српске да хитно донесе одлуку о укидању ове мјере која је одавно постала беспотребна, уз оправдану сумњу у смисао и потребу постојања полицијског часа и у протеклом периоду.  
 
Информативна служба Партије демократског прогреса