ПРИХВАЋЕН СПОРАЗУМ СА СРБИЈОМ О ОДРЖАВАЊУ И РЕКОНСТРУКЦИЈИ МОСТОВА :: Semberija INFO ::

 

ПРИХВАЋЕН СПОРАЗУМ СА СРБИЈОМ О ОДРЖАВАЊУ И РЕКОНСТРУКЦИЈИ МОСТОВА


Предсједништво БиХ прихватило је Споразум између Савјета министара и Владе Србије о одржавању и реконструкцији друмских међудржавних мостова између БиХ и Србије.

Из Предсједништва је саопштено да је на данашњој сједници прихваћен Протокол којим се мијења и допуњује Конвенција за заштиту појединаца у вези с аутоматском обрадом личних података, као и Споразум између Савјета министара и Владе Њемачке о обављању плаћене дјелатности чланова породице службеника дипломатског или конзуларног представништва.

Предсједништво БиХ је одобрило закључивање споразума између Њемачке и БиХ у вези с додјелом финансијског доприноса за пројекат Подршка систему прихвата и интеграције држављана БиХ који се враћају по основу споразума о реадмисији.

На сједници је донесена Одлука о приступању БиХ Кигали амандману Монтреалског протокола Бечке конвенције о заштити озонског омотача.

Чланови Предсједништва БиХ прихватили су и Споразум између Савјета министара и Владе Француске о давању одобрења за доходовну дјелатност чланова породице особља службених мисија сваке земље у другој земљи.

На данашњој сједници одобрено је и закључивање споразума о партнерству о спровођењу приоритета техничке помоћи у оквиру ИПА два Програма прекограничне сарадње Србија-БиХ 2014-2020. између оперативних структура двије државе учеснице.

Предсједништво БиХ је одобрило закључивање споразума о економској сарадњи између Савјета министара и Савјета министара Албаније, као и споразума о економској сарадњи између БиХ и Сјеверне Македоније.

Одобрено је и закључивање техничког споразума између Министарства безбједности у Савјету министара и министра унутрашњих послова Француске о сарадњи у области борбе против илегалне трговине ватреним оружјем, муницијом и експлозивима и меморандума о разумијевању и сарадњи на редовном функционисању и одржавању Система прогнозирања и упозоравања на појаву поплава у сливу ријеке Саве.

Предсједништво БиХ је прихватило Извјештај делегације за вођење преговора ради закључивања споразума о трговинској и економској сарадњи између Савјета министара и Владе Азербејџана.

Чланови Предсједништва БиХ сагласили су се да се, умјесто преговора за закључивање споразума о трговинској и економској сарадњи између Савјета министара и Владе Азербејџана, обаве преговори за закључивање споразума о економској сарадњи између ове двије земље.

Предсједништво је усвојило Извјештај о имплементацији Споразума о субрегионалној контроли наоружања, сходно одребама Општег оквирног споразума за мир у БиХ и раду Субрегионалне консултативне комисије у 2019. години.

Прихваћен је и позив за учешће на Самиту међународне организације за франкофонију, који ће бити одржан у Тунису 12. и 13. децембра.

Предсједништво БиХ прихватило је Информацију о намјери кандидатуре БиХ у Управни савјет Поштанске уније.

На данашњој сједници Предсједништво БиХ је ратификовало 19 споразума, уговора, конвенција и протокола.
 
(СРНА)