САВИЋ: КОШАРАЦ НЕДОСТОЈАН ПОЗИЦИЈЕ МИНИСТРА :: Semberija INFO ::

 

САВИЋ: КОШАРАЦ НЕДОСТОЈАН ПОЗИЦИЈЕ МИНИСТРА


„Министар спољне трговине и економских односа у Савјету министара БиХ, Сташа Кошарац својим недоличним и срамним понашањем присуствујући ифтару у Сарајеву нанио је несагледиву штету Српској и њеним грађанима и обрукао СНСД- ову “репрезентацију” и „селектора“ Милорада Додика“ – истакао је Радо Савић, замјеник предсједника СДС.
 
„У вријеме кад Срби обиљежавају годишњицу страдања и масакра у Добровољачкој, Кошарац без имало стида слави, пјевајући и веселeћи се на ифтару са сарајевском чаршијом. Овакво понашање министра спољне трговине и економских односа у Савјету министара БиХ доказује не само да није дорастао тој позицији, већ да он није у стању да се брине сам о себи, а камоли о Републици Српској и њеним интересима“ – нагласио је Савић.
 
Замјеник предсједника СДС-а каже да нема веће издаје српских интереса у Сарајеву од оваквог понашања једног недоличног министра који умјесто да настави путем који му је утемељио Мирко Шаровић часно обављајући ову позицију, гази све сто је до сада Шаровић успјешно урадио за Републику Српску.
 
„Кршећи заштитне мјере и препоруке током пандемије вируса корона, Кошарац је само показао да за њега не вриједе закони, чиме је осим свог, и здравља својих најближих, угрозио и здравље запослених у министарству због чега мора одмах бити упућен у изолацију“ – рекао је Савић.
 
Савић је позивао надлежне органе да заштите запослене у овој институцији и удаље Кошарца с радног мјеста, на које би да има имало образа и стида одмах дао оставку.
 
„Република Српска у Савјету министара БиХ треба да има одговорне, образоване и стручне кадрове који ће радити у интересу њених грађана, а не овакве поданике и слуге сарајевске чаршије попут несрећног Кошарца“ – закључио је замјеник предсједника СДС Радо Савић.

СДС РС