​Рамазан у Гацку: Парох помогао имаму у уређењу авлије џамије :: Semberija INFO ::

 

​Рамазан у Гацку: Парох помогао имаму у уређењу авлије џамије


Рамазан у наше животе донесе неко ново расположење, свјетлост и радост другачију него у другим дијеловима године. У овом посебном мјесецу дешавају се ствари које дају наду и обасјавају живот на начин да поново повјерујемо да долазе неки други, бољи дани.

Такве вијести биљежимо и овог рамазана, а једна вриједна пажње долази нам из Гацка. Тамо се имаму Садету ефендији Билалићу, у склопу рамазанског уређења авлије џамије Мехемедаге Звиздића, придружио православни парох Велимир Ковач са два студента Богословије.

Како за портал Кликс (klix.ba) каже ефендија Билалић, главни имам Меџлиса Исламске заједнице Гацко и Билећа, своју приврженост као и оданост Богу потврђујемо кроз рад и чињење добрих дјела.

"Држимо до тога и вјерујемо да је то уствари прави ибадет (обредословље). Да је циљ свих ибадета и побожности општа племенитост која се испољава у раду за друге. Ислам посвећује посебну пажњу суживоту и комшијским односима. Није муслиман онај чијег се зла боји његов комшија - каже се у једној предаји. Комшије су људи неовисно од вјере или нације", каже нам Билалић.

Каже нам како овај значајан, људски и комшијски гест гатачког пароха Велимира Ковача са два студента Православног богословског факултета у Фочи Марка Лоза и Владе Радовића, даје поруку опредељења да се траже путеви мира и обнавља вишестољетни суживот на овим просторима...

Више на... klix.ba