ЛИЧНА ЗАШТИТНА ОПРЕМА ОБАВЕЗНА ИЛИ НЕ У ЛИЧНОМ ВОЗИЛУ? :: Semberija INFO ::

 

ЛИЧНА ЗАШТИТНА ОПРЕМА ОБАВЕЗНА ИЛИ НЕ У ЛИЧНОМ ВОЗИЛУ?


Министарство унутрашњих послова Републике Српске апелује на грађане да користе личну заштитну опрему (заштитне маске и рукавица) на јавним површинама, јер је то обавеза дефинисана Уредбом са законском снагом о измјенама и допунама Закона о заштити становништва од заразних болести.
 
Лица која сама управљају возилом у саобраћају или превозе више лица које чине чланове његове најуже породице не морају користити заштитну маску и рукавице за вријеме управљања возилом.
 
У случају да лице у возилу превози више лица који међусобно нису чланови уже породице, исти би требало да носе личну заштитну опрему, прије свега како би заштитили себе, али и та друга лица у возилу.
 
Позивамо грађане да поштују Закључак Републичког штаба за ванредне ситуације о обавезном спровођењу мјера за реаговање на појаву болести изазване новим вирусом корона (ЦОВИД-19) у Републици Српској, а којим се прописују ванредне мјере у циљу превенције ширења вируса корона „САРС-ЦоВ-2“ и „ЦОВИД-19“ болести на територији Републике Српске.