ЈЗУ Свети Врачеви: САОПШТЕЊЕ ЗА ЈАВНОСТ - У болници нема хаоса, стање редовно! :: Semberija INFO ::

 

ЈЗУ Свети Врачеви: САОПШТЕЊЕ ЗА ЈАВНОСТ - У болници нема хаоса, стање редовно!


У вријеме кад нам је сваки људски живот на првом мјесту, кад настојимо да обезбиједимо што боље услове за збрињавање евентуалних пацијената, да нам се не би догодио сценарио земаља из цијелог свијета, у најмању руку смо шокирани пласирањем неистина од стране БН телевизије, а још шокантније је што се у тексту, позивају на наводне болничке изворе!

- Тачно је да је медицинска сестра која је позитивна на вирус корона, сестра која је прије прерасподјеле посла, радила на Интерном одјељењу, а потом у болничком карантину. С обзиром на намјеру да се запослени радници не исцрпљују, зато и постоји прерасподјела, медицинска сестра је од половине априла користила годишњи одмор, све до 22. априла.

Неистина је да је, како БН ТВ наводи, да је “позвана на посао, иако је имала температуру”. Ваше тврдње да је “вирус ушао у Интерно одјељење у бијељинској болници, те да је настала општа узбуна”, обичне су спекулације и нагађања. Разлога за панику нема, јер постоје јасни прописи по којима се предузимају конкретни кораци у ситуацијама кад се утврди да је запослени медицински радник позитиван на вирус.

 “Фрка”, како сте навели у вашем тексту, не постоји, радимо по процедурама и поступамо по протоколу, по ком иначе поступају све здравствене установе у свијету, кад је у питању оваква ситуација! Наша медицинска сестра има асимптоматску клиничку слику, а то нам је у овом тренутку веома важно, јер је ријеч о здравственом раднику који је своје здравље ставио у службу грађана!  Такође, јасна је процедура у оваквој ситуацији, од које желите да, “ничим изазвани”, правите спектакл!

Бијељинска болница поступа по протоколу и наравно да ћемо тестирати све контакте! Ако прижељкујете да поступимо другачије, варате се! Ми смо у функцији здравља свих наших грађана, као и свих запослених. Ваша  радозналост прелази у, чини нам се, у злурадост, али вас морамо разочарати да у бијељинској болници, на вашу жалост, није хаос! Сви радимо како то наша струка налаже, а и вама искрено препоручујемо да поштујете кодекс ваше струке.

Колико тестова имамо, да ли имамо заштитне опреме, средстава за личну хигијену особља и пацијената, није ваша брига, а с обзиром на начин извјештавања по овом случају, сумњамо да имате добре намјере према овој здравственој установи?!

Ради објективне информисаности јавности, заштитне и остале опреме имамо сасвим довољно, а  од вас очекујемо да се позивате на релевантне изворе, а не да се бавите рекла-казала текстовима. Епидемиолошка ситуација на подручју Бијељине је под контролом медицинских радника који предано раде свој посао, а ми апелујемо на вас да због грађана не дижете, како ви то кажете “фрку” и стварате панику у ситуацији гдје је нема!

​Прим. др Милица Ловрић