Европска унија мобилизује додатну подршку БиХ :: Semberija INFO ::

 

Европска унија мобилизује додатну подршку БиХ


На основу захтјева за помоћ путем Механизма Уније за цивилну заштиту у борби против пандемије корона вируса, Европска унија координира и суфинансира испоруку пошиљки помоћи у Европској унији и сусједним земљама, саопштено је из Делегације ЕУ у БиХ.

Аустрија шаље рукавице, дезинфекцијска и друга средства у Босну и Херцеговину.

- Вирус не познаје границе и једини начин да га зауставимо је кроз заједничко дјеловање. Захвалан сам Аустрији на њеном гесту исказане европске солидарности. Наш Координациони центар за ванредне ситуације и даље ради 24 часа дневно на подршци земљама чланицама Уније и нашим најближим пријатељима, истакао је комесар за управљање кризама Јанез Ленарчић.

Босна и Херцеговина ће добити 1500 дека, 1000 комплета ( једнократне) постељине, 500 хигијенских пакета, 2000 пакета рукавица за преглед (око 200 000 комада), 50 пакета XЛ рукавица за преглед или укупно око 50.000 комада, те 3.360 литара дезинфекцијских средстава за руке у складу са стандардом Свјетске здравствене организације (WHO - СЗО) у четири пластична резервоара.

Помоћ је дио свеукупне подршке Европске уније Босни и Херцеговини и цијелом региону Западног Балкана, укључујући и помоћ за социоекономски опоравак.

Семберија инфо - М. Решидовић