ПОНОВО ЗАХЛАЂЕЊЕ: Температура сутра до 12 степени, повремено слаба киша :: Semberija INFO ::

 

ПОНОВО ЗАХЛАЂЕЊЕ: Температура сутра до 12 степени, повремено слаба киша


У Републици Српској и Федерацији БиХ сутра ће бити облачно и вјетровито вријеме, мјестимично са слабом кишом.

Ујутро и прије подне преовладаваће облачно и суво на сјеверу и сјевероистоку, а у осталим предјелима биће услова за повремену слабу кишу, саопштено је из Републичког хидрометеоролошког завода.

Током дана киша ће падати углавном у централном и планинском појасу. Према вечери киша се очекује на југу, истоку и на крајњем западу.

Дуваће умјерен до јак сјевероисточни вјетар, у планинама појачан, на моменте и веома јак. У Херцеговини умјерена до јака бура.

Јутарња температура ваздуха биће од седам до 12, на планинама од пет степени, а највиша дневна од 13 до 18, на југу и сјевероистоку до 22, у планинама од шест степени Целзијусових.

Свјежије вријеме очекује се у уторак, 21. априла, када ће понегдје бити слабих падавине, а на вишим планинама накратко и слабог снијега. Највиша дневна температура од осам до 13, на сјеверу и сјевероистоку степен два виша, у планинама од три степена Целзијусова.

Сунчано и свјеже биће у сриједу, 22. априла, када је у вишим предјелима могућ слаб мраз, а на истоку и југу ће постојати услови за коју кап кише. Током дана углавном сунчано. Највиша дневна температура од 12 до 17, у планинама од шест степени Целзијусових.

Слично ће бити и у четвртак, 23. априла, када је ујутро по котлинама и око ријека могућа магла. Највиша дневна температура од 15 до 20, у планинама од 10 степени Целзијусових.

Према прогнози Федералног хидрометеоролошког завода, данас преовладава сунчано вријеме уз малу до умјерену облачност, а крајем дана или у вечерњим часовима понегдје је могућа слаба киша или локални пљусак.

Температура ваздуха у 14 часова: Чемерно 16, Калиновик 20, Гацко и Мраковица 21, Требиње, Билећа и Хан Пијесак 22, Соколац 23, Мркоњић Град 24, Бијељина, Србац, Сребреница, Бугојно, Тузла и Шипово 25, Сарајево, Приједор, Бихаћ, Мостар и Добој 26, Бањалука, Рудо и Фоча 27, те Вишеград 28 степени Целзијусових.

Срна / Српска инфо