“ЈАЧАТИ ВЈЕРУ НА ПУТУ ИСКУШЕЊА” Додик честитао Васкрс свим православним вјерницима :: Semberija INFO ::

 

“ЈАЧАТИ ВЈЕРУ НА ПУТУ ИСКУШЕЊА” Додик честитао Васкрс свим православним вјерницима


Српски члан Предсједништва БиХ Милорад Додик честитао је Његовој светости патријарху српском Иринеју, архијерејима и свештенству Српске православне цркве и свим вјерницима православне вјероисповијести највећи хришћански празник Васкрс, са жељом да у ова тешка времена искушења и изазова јачају своју вјеру и снагу.

– Суочени са бројним изазовима у данашње вријеме, а посебно са вирусом корона, пошасти која хара у цијелом свијету, потребно нам је да, славећи радосни дан Христовог васкрснућа обнављамо и јачамо вјеру и снагу на путу љубави, хуманости и солидарности – истакао је Додик у честитки.

Додик је пожелио да овај велики празник православни вјерници прославе у љубави и радости са својим најближим, поштујући све мјере заштите и изолације како би се што прије и са што мање штете одбранили од епидемије и наредни Васкрс дочекали у љепшим околностима, саопштено је из кабинета српског члана Предсједништва БиХ.

– Помолимо се у својим домовима за здравље и срећу својих најмилијих – истакао је Додик и уз традиционални поздрав “Христос васкрсе – Ваистину васкрсе” пожелио свештенству и вјерницима да предстојеће празничне дане проведу у добром здрављу, духовном миру, слози и радости.

Српска православна црква прославља данас највећи хришћански празник – Васкрс.

Срна / Српска инфо