САВИЋ: ВЛАДА НОВАЦ ДА ТРОШИ ИСКЉУЧИВО ЗА ЗДРАВЉЕ ЉУДИ И ПРИВРЕДУ :: Semberija INFO ::

 

САВИЋ: ВЛАДА НОВАЦ ДА ТРОШИ ИСКЉУЧИВО ЗА ЗДРАВЉЕ ЉУДИ И ПРИВРЕДУ


У овом нимало лаком тренутку када тражимо помоћ од Србије и других земаља није логично да Влада Републике Српске на својој 66. сједници одобрава преко 25 милиона КМ на пројекте из програма јавних инвестиција које се финансирају из буџета за 2020. годину – истакао је Радо Савић, замјеник предсједника Српске демократске странке.
 
„Ти пројекти могу и морају да сачекају вријеме када епидемија корона вируса буде прошла и када ћемо сагледати последице које су настале овим застојем у којем се налази Република Српска“ – казао је Савић.
 
Савић је нагласио да нам је сада новац потребнији да се набави медицинска и заштитна опрема и да се снажно подржи привреда како би била спремна за покретање активности након корона вируса.
 
„Аргумент више за ово су потешкоће које су настале везано за задуживање Републике Српске и за отежано приступање Републике Српске финансијским тржиштима. Једноставно речено, новац чувати за здравље људи и привреду у овом тренутку а касније ће се снажним покретањем привреде све изгубљено надомјестити“ – закључио је Савић.

(СДС РС)