У АКЦИЈИ “РЕСПИРАТОРИ ЗА СРПСКУ” ПРИКУПЉЕНО 1.411.816 КМ :: Semberija INFO ::

 

У АКЦИЈИ “РЕСПИРАТОРИ ЗА СРПСКУ” ПРИКУПЉЕНО 1.411.816 КМ


Радници Техничког ремонта Братунац / ТРБ/ уплатили су  део личних примања на рачун Црвеног крста града Бијељина и на тај начин подржали акцију “Респиратори за Српску” у којој је до сада прикупљено 1.411.816 КМ.

Иницијативу за донирање новца покренули су радници компаније који су ангажовани у Намибији. Далеко од отаџбине, у време забране кретања у целом свету, инсистирали су да на неки начин учествују у овом новом  заједничком ангажману радника и руководства компаније, који је заокупио све ресурсе ТРБ-а. 

Мирјана Шаренац у име тима ТРБ-а из Намибије поручила је да иако су хиљадама километара далеко, срцима никада нису били ближи свом народу као сада. 

“Због  саосећања са својим колегама, пријатељима, породицама осећали смо обавезу да се уз скромну новчану помоћ  укључимо у акцију која је за понос сваком човеку и држављанину наше земле. Покушајмо да будемо сложни у овим тешким временима и следите пример ТРБ-а”, навела је Мирјана Шаренац у поруци.

Овај гест солидарности, личне одговорности и хуманости колега из Намибије велики је подстицај радницима ТРБ-а да још одговорније и посвећеније реализују ову акцију помоћи становништву Републике Српске и буду примјер другим компанијама.  

Власник ТРБ-а  Славен Ристић често зна да каже да заједно са својим радницима ствара нове вредности, а ова акција ће можда бити и највећа коју су створили до сада…. 

Након појаве вируса корона, када је Влада Републике Српске прогласила мере заштите од његовог ширења, ТРБ и Елвако метпро  издвојиле су више од 100.000 евра за куповину респиратора и опремање здравствених установа у Бијељини и Братунцу неопходном опремом и средствима за борбу против епидемије овог вируса. Ристић је покренуо и хуманитарну акцију "Респиратор за Српску" којој су се одазвале бројне компаније из Српске, као и појединци.

Ускоро очекујемо испоруку респиратора, на којој се ради интензивно, али су услови на светском тржишту  веома отежани јер се свака држава бори за медицинску опрему.

ПРОМЕНИ СЕ, ПРОМЕНИ СВЕТ, ПРОМЕНИ СВЕСТ!!!