“ВЕЋА ОДГОВОРНОСТ ЛОКАЛНЕ ВЛАСТИ ЗА БОЉИ КВАЛИТЕТ ЖИВОТА ГРАЂАНА/КИ“ :: Semberija INFO ::

 

“ВЕЋА ОДГОВОРНОСТ ЛОКАЛНЕ ВЛАСТИ ЗА БОЉИ КВАЛИТЕТ ЖИВОТА ГРАЂАНА/КИ“


Центри цивилних иницијатива (ЦЦИ) као имплементатор пројекта „Већа одговорност локалне власти за квалитет живота грађана/ки“расписују Јавни позив за младе локалне лидере/ке из 15 локалних заједница: Велика Кладуша, Калесија, Завидовићи, Горажде, Горњи Вакуф-Ускопље, Коњиц, Широки Бријег, Хаџићи, Ливно, Козарска Дубица, Градишка, Теслић, Угљевик, Пале и Фоча.

Позадина

Кроз рад у 15 циљаних општина и градова у БиХ са одабраним младим локалним лидерима/кама  омогућиће им се да стекну теоријска знања везано за рад локалних институција власти. ЦЦИ ће младим активистима пренијети знање у области мониторинга рада власти и имплементације јавних политика како би се креирала основа за њихово укључивање у рад локалних заједница.
Поред теоријског дијела укључени локални лидери/ке добиће прилику и практично да примијене стечено знање активним учешћем у реализацију пројектних активности уз менторство од стране ЦЦИ особља. 

Шта добијате ?
  • Теоријско знање о функсионисању локалних институција власти кроз три модула
а) упознавање са надлежностима локалног нивоа власти;
б) методологију мониторинга рада институција власти на локалном нивоу;
ц) кориштење базе и управљање већом количином података;
  • Активно судјеловање у реализацији пројектних активности

  • Потврду о обављеној пракси од стране ЦЦИ-а
  • Накнаду трошкова
Поред стеченог теоријског знања кроз пројекат укључени млади ће добити прилику да научено одмах примјене кроз практичан рад, те подијеле стечено знање са својим суграђанима.
Ко се може пријавити?
  • млади старосне доби 18-30 година у тренутку подношења пријаве
  • са пребивалиштем у Босни и Херцеговини из сљедећих локалних заједница:
Велика Кладуша, Калесија, Завидовићи, Горажде, Горњи Вакуф-Ускопље, Коњиц, Широки Бријег, Хаџићи , Ливно, Козарска Дубица, Градишка, Теслић, Угљевик, Пале, Фоча (РС);
  • који имају жељу и вољу да активно раде на побољшању квалитета живота у својим локалним заједницама и да се лично развијају
Начин пријаве?
Сви заинтересовани млади из циљаних општина/градова, могу се пријавити попуњавањем онлине обрасца који је доступан путем линка хттп://скр.рс/АјГ
Број локалних лидера је ограничен на максимално 5 из сваке укључене локалне заједнице.
 
Рок за пријаву је 12.04.2020.
Додатне информације можеш добити путем телефона 063 396 519 или на емаил цци@ццибх.орг
Више информација доступно је хттп://www.цци.ба/фоцус/1/41/79.хтмл
 
Пројекат Већа одговорност локалне власти за квалитет живота грађана/ки“ се реализује захваљујући подршци програма Босниа анд Херзеговина Ресилиенце Инитиативе (БХРИ), који спроводи Међународна организација за миграције (ИОМ), уз финансијску подршку Америчке агенције за међународни развој (УСАИД)