ПОЛИЦИЈСКИ ЧАС ПРЕКРШИЛО 80 ГРАЂАНА СРПСКЕ :: Semberija INFO ::

 

ПОЛИЦИЈСКИ ЧАС ПРЕКРШИЛО 80 ГРАЂАНА СРПСКЕ


Због непоштовања Закључка Републичког штаба за ванредне ситуације о ограничењу и забрани кретања лица на територији Републике Српске којом је забрањено кретање особа са навршених 65 година живота и више, као и забране кретање свим лицима на јавним површинама у времену од 20 до пет часова, у протекла 24 часа санкционисано је 80 грађана.

У Министарству унутрашњих послова су рекли да су од ове забране су изузета лица којима послодавац изда потврду о потреби кретања због несметаног обављања процеса рада и лица којима МУП РС изда дозволу за кретање

Када се ради о мјерама непоштовања изолације ту је опет било неколико нових случаваје.

– Око 13,45 часова полицијски службеници Полицијске станице Соколац су у том граду у Улици Цара Лазара, уочили С.Б из Сокоца, коме је од стране санитарног инспектора, изречена мјера „кућне изолације“. Окружно јавно тужилаштво Источно Сарајево је наложио да се лице санкционише  – рекла је портпарол МУП РС Мирна Миљановић.

Она је додала да је Полицијској станици Добој непозната особа пријавила да је у мјесту Осјечани уочила да Р.И. који је требао бити у изолацији, а да се тога не придржава.
 
Истовремено, у протекла 24 часа евидентирана су два кривична дјела против здравља људи.

-Око 13 часова полиција из Приједора запримила је информацију да је Д.К из Приједора, прекршио мјеру кућне изолације која му је изречена Рјешењем Одсјека за инспекцијске послове Града Приједора, он је затим ухпашен и смјештен у просторије за задржавање – појаснила је Миљановићева.

Исти дан, приједорска полиција је контролисала М. С. због сумње да крши мјере Штаба за ванредне ситуације.

– Приликом контроле утврђено је да је исти прекршио наложене мјере надлежног инспекцијског органа о карантину и самоизолацији, те да не борави на адреси која је наведена у Рјешењу о изолацији,  издато на Граничном прелазу Нови Град. Он је затим ухапшен, а дежурни тужиоц ОЈТ Бањалука се изјаснио да се ради о кривичном дјелу Непоступање по здравстевним прописима за вријеме епидемије – рекла је Миљановићева.

Министарство унутрашњих послова Републике Српске апелује на грађане да поштују Закључак Републичког штаба за ванредне ситуације о обавезном спровођењу мјера за реаговање на појаву болести изазване новим вирусом корона у Републици Српској, а којим се прописују ванредне мјере у циљу превенције ширења овог вируса.

(српскаинфо.цом)