БИЈЕЉИНА: УПУТЕ ПРЕДСЈЕДНИЦИМА САВЈЕТА МЈЕСНИХ ЗАЈЕДНИЦА: Да будно прате стање на терену :: Semberija INFO ::

 

БИЈЕЉИНА: УПУТЕ ПРЕДСЈЕДНИЦИМА САВЈЕТА МЈЕСНИХ ЗАЈЕДНИЦА: Да будно прате стање на терену


Јуче су, 18. марта 2020., предсједници Савјета мјесних заједница са подручја града Бијељина добили упутства како да се понашају у овој новонасталој ситуацији.

- Речено нам да све старије особе које имају више од 65 година живота, а које живе у мојој мјесној заједници и о којима нема ко од родбине да се брине, пријавим у Одјељење за мјесне заједнице Градске управе, како би они организовали помоћ у достави хране и лијековима. Поред тога, обавеза нам је да све оне који су у посљедњих 20 дана дошли кући из ризичних земаља због корона вируса, такође пријавимо у Одјељење за мјесне заједнице, како би се провјерило да ли је та особа поступила по наредбама и да ли се придржава упутстава надлежних. Како сам обавијештен они ће у Одјељењу да провјере како је та особа поступила и у координацији са осталим надлежним службама предузимаће адекватне мјере'', рекао је један од предсједника Савјета једне мјесне заједнице у Семберији.

Он се пита и да ли је требало да се чека нека оваква ситуција, па да се на брзину праве социјалне карте по мјесним заједницама.

Нажалост, потрдио је и тврдњу да су неки од оних, који су дошли из ризичних земаља погођених корона вирусом, при евидентирању на граници давали лажну адресу становања како би могли комотно да се понашају и како би избјегли изолацију и одговорност.

- Јуче је код нас у село дошла комунална полиција да би провјерили једну особу да ли поштује изолацију, а која је дошла из иностранства. Испоставило се да је требало да се контролише човјек који годинама није био у иностранству и чије је здравље озбиљно нарушено и да је хтио да иде у иностранство тешко да је могао. Неко је лажно пријавио његову адресу становања. Онда је комунална полиција контактирала мене како се увјерили у право стање. Давање лажних података, не заслужује никакво оправдање. То нормалан човјек не би ни помислио, а камоли урадио'', огорчен је овај предсједник Савјета Мјесне заједнице и категоричан да, бар сада, сви предсједници Савјета мјесних морају озбиљно схватити своју улогу и даноноћно пратитити стање на терену, те одмах контактирати надлежне службе ако било шта примијете што није у складу са неопходним понашањем у овој ситуацији.

- Морамо сви бити озбиљни и максимално одговорни, како према себи, тако и према својим најближим, а и околини. У питању је здравље и људски животи'', категоричан је овај предсједник Савјета мјесне заједнице.              

Семберија инфо - В. Зеленовић