СРБИЈA: БЕЗ ПУБЛИКЕ НА ФУДБАЛСКИМ МЕЧЕВИМА :: Semberija INFO ::

 

СРБИЈA: БЕЗ ПУБЛИКЕ НА ФУДБАЛСКИМ МЕЧЕВИМА


Влада Србије донијеће данас одлуку да се фудбалске утакмице у земљи играју без присуства публике, најавила је премијерка Ана Брнабић.

– Моја молба и у консултацији с стручњацима је била да, ипак, не дозволимо публику на фудбалским утакмицама. Сви су се сложили и данас ћемо на сједници владе донијети одлуку да забрањујемо публику на фудбалским утакмицама – рекла је Брнабић.

Премијерка је рекла да је став стручњака да је то више психолошко важно, него што има неког стручног оправдања, будући да су фудбалске утакмице манифестације на отвореном, али ће, каже, влада, ипак донети одлуку о утакмицама без публике.

Министар омладине и спорта Вања Удовичић позвао је све у систему спорта на одговорно понашање како би се спортисти и спортски радници заштитили од коронавируса.

– Заједничка порука је одговорно понашање у систему спорта, свако од нас у свом систему има снажан утицај на спортисте и спортске раднике. Заједно желимо да пошаљемо снажну поруку јединства и солидарности. Нема мјеста паници, али важно је да се придржавамо свих мјера Владе Србије. Да сви заједно будемо тим, да шаљемо одговорне и савјесне поруке – рекао је министар Удовичић .

Иначе Црвена звезда је била планирала да прослави 75. рођендан а након ове одлуке трибине свих стадиона ће да буду празне, како би се спријечило ширење.