Мићић нанио штету СДС због договора са Додиком :: Semberija INFO ::

 

Мићић нанио штету СДС због договора са Додиком


Предсједник СДС-а Мирко Шаровић изјавио је да је ова странка претрпјела штету због процеса који се водио у протеклих мјесец и по дана и резултирао искључењем из чланства предсједника Градског одбора Бијељина и члана Предсједништва СДС-а Миће Мићића, наводећи да не зна да ли ће бити још осипања чланства.

Шаровић је рекао да је Предсједништво СДС-а морало да реагује на тај начин јер је исцрпило све могућности за, како каже, враћање појединаца политици ове странке.

"Посегнули смо за искључењем Мићића како би заштитили ауторитет институција и тијела СДС-а и поштовање њихових одлука", рекао је Шаровић новинарима у Сарајеву.

Он је додао да из ове перспективе не може да каже колика је штета начињена СДС-у, нити да ли ће бити осипања чланства.

"Потребно је да сви дјелују у оквиру Градског одбора који није распуштен и има свог представника - замјеника предсједника и вјерујем да ће ово бити период консолидације наше градске организације у Бијељини", рекао је Шаровић.

Предсједништво СДС-а јуче је распустило бијељински Извршни одбор Градског одбора СДС-а, те из странке искључило досадашњег првог човјека Градског одбора Мићу Мићића.

Предсједништво СДС-а одбацило је 3. марта споразум који је Мићић раније потписао са лидером СНСД-а Милорадом Додиком, а према којем ће Мићић на предстојећим локалним изборима бити кандидат за градоначелника Бијељине широке коалиције коју подржава и СНСД. 

Срна / РТВБН