ПДП: СНСД повлачи непромишљене и неодговорне потезе :: Semberija INFO ::

 

ПДП: СНСД повлачи непромишљене и неодговорне потезе


„Исправност одлуке ПДП-а и СДС-а да се српски министри у претходном мандату не повуку из Савјета министара, што је годину дана упорно тражио предсједник СНСД-а, доказује стање у тренутном, крњем сазиву овог тијела“, рекла је портпарол ПДП-а Ања Петровић.
 
„Годину дана смо називани најпогрднијим именима, јер смо одбијали да Савјет министара  оставимо без српских кадрова и знајући да то неће помоћи формирању власти, него напротив – СДА би то једва дочекала“, додала је Петровићева.
 
Она тврди да је СНСД повлачи непромишљене и неодговорне потезе:
 
„Због њихове неодговорности и жеље да се што прије дочепају пар фотеља, министар и замјеник министра у Савјету министара из Републике Српске још нису именовани, а тим министарствима руководе бошњачки кадрови којима се не жури да добију српског министра и замјеника. Због политичке сујете, безбједносни сектор је у потпуности препуштен бошњачкој политици – немамо више министра безбједности, директора СИПА-а, надзора на безбједносним агенцијама. Српски члан Предсједништва БиХ, самозвани патриота, смијенио је Србе из УО Централне банке БиХ и већ осам мјесеци нису именовани нови чланови. Све ово је показатељ да што је више СНСД-а у Сарајеву, мање је Српске“, истакла је Петровић.
 
Информативна служба ПДП-а