СДС: Оставка Додика и јавно извињење народу Републике Српске :: Semberija INFO ::

 

СДС: Оставка Додика и јавно извињење народу Републике Српске


Због свих доказа да је Милорад Додик, мимо воље и знања српског народа,  потписао приступање Републике Српске НАТО савезу, због незапамћене велеиздаје, преваре и немјерљивих посљедица оваквог потеза, Српска демократска странка тражи да се члан Предсједништва БиХ Милорад Додик одмах повуче са позиције члана Предсједништва БиХ и тиме Републику Српску спаси од даљег урушавања и пропасти.


 
Јасни разлози и докази су слиједећи:
 
1. НАТО је званично потврдио да је БиХ у МАП-у и да је Програм реформи БиХ активирао МАП

2. Стенограмом са сједнице Предсједништва БиХ са амбасадорима Квинте, потврђено је да  је Милорад Додик знао да потписије АНП, само под другим називом.
 
Очекујемо да  руководство и Колегијум Народне скупштине Републике Српске заузму јасан став и ограде се од злоупотребе и обмањивања јавности и посланика, због достављања лажног документа Програм реформи БиХ.
 
СДС позива на јавно извињење народу Републике Српске због ријечи забиљежених у скандалозном стенограму гдје се јасно договора како од јавности сакрити да је потписан АНП на начин да се исти назове Програм реформи БиХ и гдје се говори о “кратком памћењу народа” и омаловажава достојанство сваког човјека.
 
Јасно је да је Додик са страним менторима и коалиционим партнерима из СДА и ХДЗ договорио да се током четворогодишњег мандата не инсистира на примјени свих дијелова АНП-а, како би своју одговорност сакрио од очију јавности. Јавна је тајна да је план СНСД-а да народ, као уосталом и све протекле године, наставе замајавати темама које разбуктавају националне страсти како би се, по опробаном рецепту, заборавило да је управо Додик потписао документ, чију реализацију, нажалост, нико више не може да заустави. 
 
СДС - Сектор за политику и медије