Сердаров продао хотел у Угљевику :: Semberija INFO ::

 

Сердаров продао хотел у Угљевику


УГЉЕВИК/РУДО – Хотел „Kомсар“ (Comsar) у Угљевику, у власништву руског олигарха Рашида Сердарова, продат је, док су намјештај и други инвентар из истоименог хотела у Рудом отишли на добош како би се наплатила дуговања бивших хотелских радника, сазнаје портал КАПИТАЛ (capital.ba).

Уз застој инвестиција у хидроелектрану „Мрсово“ и термоелектрану „Угљевик 3“ Сердаров је занемарио и два хотела која је имао у Српској.

Један од њих успио је да прода, и то онај у Угљевику који је 2018. годину завршио у губитку од 234.526 КМ.

Хотелу у Угљевику рачуни су били блокирани још крајем септембра 2018. године, али су одблокирани у другој половини 2019. године.

Купац је фирма „Драгичевић kомпанија“ (Dragičević company) која се бави дјелатностима коцкања и клађења и хотел је поново отворен 30. децембра и преименован је у хотел „Атлас“.

С друге стране, хотел у Рудом не ради и организована је продаја намјештаја и другог инвентара како би се извршиле пресуде које су на име дуговања добили некадашњи радници тог хотела. Продаја није реализована до краја, већ само дјелимично, јер није било заинтересованих купаца.

Рачуни хотела у Рудом блокирани су 30. новембра 2018. године, а 2018. године је забиљежен минус од 284.972 КМ.

Хотел у Рудом у власништву је Сердарових фирми „Comsar hydro holding limited“ и „Comsar energy hidro“ Бањалука које су у 2018. години имале губитак од 588.359 КМ.

Да компанија „Комсар“ одустаје од пројеката у Републици Српској у које је обећавала уложити више од милијарду КМ писали смо у тексту “Руски олигарх напушта Српску са 180 милиона КМ у џепу!”.

capital.ba / infobijeljina.com