БОРЕНОВИЋ: Желимо да Република Српска буде најбољи простор за нова улагања :: Semberija INFO ::

 

БОРЕНОВИЋ: Желимо да Република Српска буде најбољи простор за нова улагања


„Опредјељење ПДП-а, прокламовано у нашем Програму обнове, јесте да Република Српска буде мјесто са најнижим порезима, са најмање намета и такси. Желимо да Српска буде мјесто привлачно за инвестиције, за стварање нових радних мјеста и да на тај начин отворимо процес да будемо најбољи простор за нова улагања у региону“, рекао је предсједник ПДП-а Бранислав Бореновић јуче на Тргу Крајине у Бањалуци, некон што је потписао ПДП-ову петицију против најављених нових намета и повећања ПДВ-а, а на бази Декларације о кључним правцима фискалне политике коју ће ПДП упутити у процедуру у НСРС.


 
„Декларацију о кључним правцима фискалне политике желимо да оснажимо подршком грађана Републике Српске и зато потписе прикупљамо у свим већим градовима, а на нашим штандовима се могу наћи примјерци декларације, како би и грађани могли да виде шта желимо да урадимо“, додао је Бореновић.
 
Он је рекао да најважнија стратегија Републике Српске мора да буду ниски порези, што мање такси, а да Декларација о кључним правцима фискалне политике предвиђа да и локалне заједнице смањују намете и оптерећења на привреду.
 
„Такође, овом декларацијом тражимо од представника Републике Српске у заједничким институцијама БиХ да не дозволе било какво повећање ПДВ-а, јер би то било изузетно лоше за грађане, на чији терет иде сваки нови намет“, истакао је.
 
Бореновић је рекао да ПДП очекује да ова декларација добије подршку у НСРС и да буде стратешко опредјељење РС у наредној деценији.
 
Петицију су, поред Бореновића, потписали и потпредсједници ПДП-а Јелена Тривић и Игор Црнадак, генерални секретар Милко Грмуша и члан Предсједништва ПДП-а Драшко Станивуковић.
 
Информативна служба Партије демократског прогреса