Вучић: Додик потпуно у праву о заступљености :: Semberija INFO ::

 

Вучић: Додик потпуно у праву о заступљености


БРИСЕЛ - Предсједник Србије Александар Вучић најавио је да ће вечерас на неформалној радној вечери у Бриселу прво указати на критике које је изнио српски члан Предсједништва БиХ Милорад Додик поводом заступљености чланова тог тијела, на тој вечери.

Упитан да прокоментарише писмо Додика предсједнику Савјета ЕУ Шарлу Мишелу у којем наводи да је БиХ неравномјерно присутна у Бриселу, рекао да је потпуно у праву.

"Тачно је да сам, када сам последњи пут био у Бриселу, слушао тројицу представника БиХ. Када је Додик председавајући онда све тројица треба да говоре, а када није онда је довољан само један представник, само да Додика не би видели", критиковао је он.

Рекавши да ће прво бити то на шта ће да укаже, упитао је шта ће да му кажу - ништа.

Исто као што не могу, како истиче, да му одговоре на то о правима Албанаца у Сјеверној Македонији и Срба у Црној Гори.

"Још се појавио неки Вучић, реметилачки фактор, који би да мења нешто, а таман смо уснули у своје снове, а он се сада сетио да тражи нека права. Ако питаш за права онда рушиш владавину права, јер је Уставни суд донео пресуду у БИХ", критиковао је он.

Подсјетио је да је основ постојања БиХ Дејтонски споразум, а да међународна заједница каже да дејтонска уредба говори о заступљености странаца у том суду.

"То је било предвиђено за пет година, а прошло је 25 година. Требало је да буду изабране судије, а не Македонка и двоје странаца, заједно са муслиманима доносе пресуду да имовина предмет реституције припадне БиХ, а не РС", казао је Вучић.

Указао је да ће послије овог доћи на ред шуме, вода, па вртићи и школе, и да послије тога неће постојати право на језик као у Црној Гори.

Танјуг / Независне новине