У ФОЧИ ЈЕ ВЕЧЕРАС ОДРЖАНА ЈАВНА ТРИБИНА БУЂЕЊЕ СРПСКЕ :: Semberija INFO ::

 

У ФОЧИ ЈЕ ВЕЧЕРАС ОДРЖАНА ЈАВНА ТРИБИНА БУЂЕЊЕ СРПСКЕ


Република Српска може и мора постати боље мјесто за живот, а да би се то могло десити она се мора спасити од безнађа и сиромаштава у коју је ова ненародна власт довела њене грађане, поручено је  са скупа “Буђење Српске” који је вечерас одржан у Фочи.
 
Предсједник СДС Мирко Шаровић је рекао да грађани Фоче и свих других oпштина и градова у Републици Српској требају заустави преваре ненародне власти и сви заједно донијети промјене у Републици Српској.
 
 “Ови млади људи су ти који ће смијенити ову власти јер они имају поштење и енергију, непоткупљиви су и они  могу донијети промјене. Република Српска се налази у безнађу и сиромаштву, она мора ради својих грађана да буде боље мјесто за живот “, рекао је Шаровић.
 
Он је поручио да је недопустиво да лажне патриоте себе сада покушавају представити као хероје
 
„Морамо спријечити да криминалци, вође ове власти, себе покушају прогласити националним херојима, а они то свакако нису”, казао је Шаровић.
 
Јелена Тривић, посланик ПДП, је казала је одзив на до сада организованим скуповима најбоље потврда да је народ препознао ко ради у њиховом интересу.
 
“Овдје смо да провјеримо свој рад и да видимо какво је мишљење грађана о нашем раду у Народној скупштини. Желимо да од грађана чујемо да ли је добро ово што власт ради. Одзив грађана на скуповима које смо организовали говори да оно што власт ради није добро  и да је истина управо оно што ми говоримо.
 
Члан Предсједништва СДС Вукота Говедарица је рекао СНСД пристао на велеиздају и понизио Републику Српску у жељи да се докопа власти на нивоу БиХ.
 


„Погледајте цијелу ту структуру видјећете шта је све СНСД и Милорад Додик дао правећи уступке својим коалиционим партнерима из СДА и ХДЗ да би формирали Савјет министара. Један од таквих уступака  је велеиздаја правећи последњи корак који се тиче приступања БиХ ка НАТО-у“, рекао је Говедарица.
 
Он је истакао да Република Српска никада није била више понижена,  као у последњих мјесец дана.
 
Драшко Станивуковић, посланик ПДП, је рекао да се у Републици Српској може живјети боље и да њени грађани могу имати нормалне плате,  нормалне услове живота, а њени млади људи остати живјети и радити  у овој земљи.
 “Наша је порука да се сваки човјек и сваки становник Српске пита. Желимо да сваког грађанина Републике Српске тргнемо из апатије и невјерице, како би смо их убиједили да је овде могуће живјети боље”, рекао је Станивуковић.
 
Небојша Вукановић, посланик СДС  је поручио да се Република Српска мора постати слободно друштво и да је то предуслов за њен напредак.
 
 “Видимо да је у Фочи дупло мање становника у односу на прије двадесет и нешто година,  а таква ситуација је у многим нашим општинама. Има пуно природних ресурса и овде се може сасвим добро живјети, ако се ослободимо окова неколицине разбојника и криминалца, који су заробили овај град и друштво”, казао је Вукановић.

(СДСРС)