Пандуревић: Све воде овог свијета више не могу опрати Додика :: Semberija INFO ::

 

Пандуревић: Све воде овог свијета више не могу опрати Додика


„БиХ јесте у програму Акционог плана за чланства у НАТО (МАП) и сва вода овог свијета не може опрати СНСД и њиховог лидера Милорада Додика од чињенице да су супротно вољи Народне скупштине повели Републику Српску у НАТО“ – казала је високи функционер Српске демократске странке Александра Пандуревић.
 
Она је истакла да ће СНСД вјероватно увести БиХ у пуноправно чланство НАТО за Додиковог мандата у Предсједништву јер је Програмом реформи све одлуке о чланству пренио на ниво БиХ, тј. ставио их само у своје руке.
 
„Зато Народна скупштина прије свега мора рећи доста узурпацији свих полуга власти од стране једног човјека, дерогацији Републике Српске и њених надлежности“ – казала је Пандуревић.
 
Она је нагласила да у постдејтонској историји Републике Српске није се десио већи пренос надлежности од оног у Програму реформи којим је активиран МАП.
 
„Нема сегмента живота, нити уставне надлежности Републике Српске, гдје НАТО-у није обећана реформа, а да нико није питао институције Републике Српске! Вољела бих да Додик покаже у којем члану Устава БиХ пише да су наука, образовање, екологија, цивилна заштита надлежности БиХ и Предсједништва БиХ !?“ – истакла је Александра Пандуревић и додала:
 
„У вријеме интернета, сувише је глупо лагати грађане Српске да је МАП исто што и ИПАП који има Србија. ИПАП је индивидуални програм сарадње са НАТО земаља које не желе да буду чланице НАТО-а, док је МАП програм сарадње држава које желе да буду чланице НАТО-а“.
 
Пандуревић се осврнула и на формирања Савјета министара БиХ.
 
„И на крају, да понижење буде веће, шта је СНСД добио? Савјет министара у којем је 7 Бошњака, 6 Хрвата и 5 Срба, у којем је потпуно нарушена ентитетска и национална равнотежа на штету Републике Српске! Србе пометене из сектора безбједности, као и Централну банку без Срба у управљачкој структури! Све полуге државне моћи, финансије и безбједност, у рукама су Федерације БиХ“ – закључила је Пандуревић.

СДС - Сектор за политику и медије