ПДП: САОПШТЕЊЕ ЗА ЈАВНОСТ :: Semberija INFO ::

 

ПДП: САОПШТЕЊЕ ЗА ЈАВНОСТ


Члан Предсједништва Партије демократског прогреса, Синиша Голић, рекао је да данашњом сједницом Предсједништва странке ПДП улази у фазу организационих припрема за локалне изборе који ће бити одржани у октобру ове године.
 
„Већ сада је потпуно извјесно да ћемо у свим општинама и градовима имати своје листе за одборнике, а у значајном броју локалних заједница ПДП ће имати своје кандидате за начелнике и градоначелнике“. Он је додао дау том смислу постоји још увијек незванична подршка различитих политичких фактора, али да преговори тек треба да почну.
 
„Оно што нам је већ познато, како због рада наших људи у локалним заједницама, тако и због јасно изражених ставова наших посланика у НСРС и ПД ПС БиХ, ПДП ће бити незаобилазан фактор и остварити најбољи резултат на локалним изборима у историји странке“, истакао је Голић.
 
Он је додао да ће један од основних политичких циљева ПДП-а остати измјене Изборног закона које би омогућиле фер изборе којима би била испоштована воља народа.
 
Он је пренио став Предсједништва ПДП-а да су први потези новог Савјета министара разочаравајући:
„Већ у овој фази они дјелују као раштимован оркестар. Посебно забрињава најава из експозеа предсједавајућег Савјета министара да се они планирају бавити темама које нису у њиховој надлежности, него прије свега у надлежности Републике Српске и ФБиХ“, рекао је Голић.
 
Голић је рекао да је на снази понижавање Републике Српске у заједничким институцијама, што се огледа у ограничавању празновања 9. јануара, Дана Републике, запослним у појединим министарствима, а на шта тренутна владајућа структура из Српске, на челу са СНСД, прећутно пристаје.
 
Истакао је да и даље посебно забрињава најава повећања ПДВ-а:
„ПДП је спремио конкретан одговор. Посланици у Клубу посланика у НСРС упутиће у скупштинску процесуру Декларацију о кључним правцима фискалне политике, гдје ћемо тражити да се стопе пореза и доприноса на плате врате на ниво од прије 2008. године, како би се олакшало послодавцима, омогућило више запошљавања и смањила сива зона. Декларацијом се тржи и од локалних заједница да смање намете“, поручио је Голић.